Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I så fall kräver jag hans avgång

Med både grundserie och framförallt slutspelet i färskt minne kan jag konstatera en sak.
Om inte Elias Petterson får en betydande roll i Tre Kronor kommer jag kräva förbundskapten Rikard Grönborgs avgång.

Sorry, jag vet.
En del kan säkerligen vara aningen less på detta ständiga tjat om Elias Pettersson (speciellt med den mediala misshandel som stackas Rasmus Dahlin fick utstå under OS)
Men herregud, vad mer måste denna supertalang från Ånge bevisa för att få en betydande roll i kommande VM?

Jag är införstådd med att landslagsledningen byggt upp en nära relation med NHL-spelarna vilket jag saknade under Pelle Mårts sista år.
Det betyder dock att man tidigt ställde frågan om VM-spel till spelare som jag någonstans kan känna en form av osäkerhet kring.
Jag menar. Med all respekt för Magnus Pääjärvi Svensson (grym i VM 2010), Johan Larsson (härförare i SM-slutspelet 2012) och Jacob de la Rose för att nämna några är frågan huruvida Rikard Grönborg kan sätta någon av dessa åt sidan. Frågan är dock hur bra de är på den större isytan och klarar av omställningen efter flera år i Nordamerika.
Är dessa mer eller mindre garanterade en VM-plats (jag tror knappast Rikard Grönborg vill stöta sig med NHL spelarna) börjar det redan bli tight om platserna.
Oavsett vad.
Elias Pettersson har sett över hela säsongen bevisat med all önskvärd tydlighet att han har kvalitéer som få andra. Med tio NHL forwards som tackat jag idag (inkluderat Lias Andersson och Mattias Janmark) finns det få platser att konkurrera om. Dessutom lär säkerligen Gabriel Landeskog vara aktuell efter att hans Colorado förlorat nattens match mot Nashville likväl som Anton Lander som igår vann Gagarin Cup (mästerskapet i KHL).

En sak är dock säker.
Om Rikard Grönborg väljer att förbise Elias Pettersson alternativt inte ge honom chansen i en toppkedja lär fler än jag ifrågasätta hans forsatta existens som förbundskapten och jag tror definitivt han äventyrar sin dröm som en framtida NHL coach genom att dissa Elias Pettersson.
Med andra ord.
Varken coach Grönborg eller Tre Kronor har råd att förbise Petterssons kvalitéer.

Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny