Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Sex spelare som borde få fler rubriker

Lag som tar sig hela vägen fram till ett SM guld är beroende av att spelare kliver fram och då inte enbart de givna stjärnorna.
Se på valfritt guldlag och märk väl vilka spelare som kliver fram utan att få de största rubrikerna.
I väntan på att Växjös finalmotståndare ska utses har jag gått igenom respektive lag och lyft fram spelarna som inte får de rubriker de förtjänar.

Henrik Hetta Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Nog hade man väl kanske väntat sig mer och att flytten från söder (Malmö) till norr (Skellefteå) skulle ge en mer spelmässig utveckling.
Samtidigt. Hetta gör alltid ett gott dagsverke och är nyttig för Skellefteå med sitt riviga och fysiska spel.
Har svarat för två mål i slutspelet varav kvitteringen igår var väldigt viktig för matchserien fortsatta utveckling.
Dock är det inte det offensiva spelet som sticker ut utan det jobb han lägger ned med att jobba ned motståndarna med sin enormt vältränade kroppshydda.

Linus Fröberg Växjö

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /

Skadade sig i den fjärde semifinalen mot Malmö och hans status i finalen är ännu osäker.
Skulle Fröberg missa den tror jag fler inser hans betydelse för favoriten Växjö.
En smart center som likt en potatis kan användas till allt, boxplay, viktiga tekningar, ansvar i egen zon likväl som en offensiv kraft.
Fröberg är cementerad i tredje kedjan i ett starkt Växjö och i vilket annat lag som helst hade han fått mer rubriker och gjort fler än de fin, fina 26 poäng han stod för i grundserien.

Filip Berglund Skellefteå

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Filip vem då?
Exakt. Jag förstår vad du tänker.
Men då har du inte sett mycket av årets slutspel och det spel som Berglund visat upp.
I backpar med Fredrik Lindgren har Berglund stått för enormt förtroendeingivande spel och även om Emil Djuse var tillbaka igår loggade Berglund in på 19:20 minuters istid vilket var näst mest av samtliga backar i Skellefteå.

Markus Ljungh

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Leder Djurgårdens förstakedja tillsammans med Peppe Lundh och duon öser in poäng och i match efter match visar de vägen. Medan Lundh fått ett erkännande och gått från en hårt arbetande spelare till att numera titulera sig stjärna i SHL har Ljungh smugit lite mer under radarn.
Med tio poäng på nio matcher snackar vi lite av ett genombrott men likväl är rubrikerna för få.
Ljunghs allround spel med stort ansvarstagande i en större roll sedan Andreas Enqvist skadades har gjort att han numera ska nämnas med en enrom respekt.

Linus Johansson Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

En stor anledning att Djurgården haft en sådan enastående säsong är att flertalet spelare klivit fram och haft en fenomenal utvecklingskurva. Den som sticker ut allra mest är Linus Johansson som under säsongen fick beskedet att han drabbats av diabetes. Väl tillbaka efter att ha missat sju matcher har Johansson spelat på en väldigt hög nivå och kedjan med Mikael Ahlén och Calle Ridderwall är en stark bidragande orsak att man är där man är.
När Djurgården spelat klart vill jag se Johansson få en ordentlig chans att slå sig in i VM laget.
Så bra har han varit.

Arvid Lundberg Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Arvid kommer aldrig ta sig till NHL eller KHL för den delen. Han är med andra ord en prefekt back att bygga sitt lag kring i många, många år framöver.
Kom från Skellefteå i fjol och har tagit kliv och jag räknar numera Lundberg som en av de mest pålitliga backarna i hela SHL.
Gör sällan misstag, spelar enkelt och uppoffrande utan att för den delen sticka ut.
Man vet alltid vad man får utav Lundberg som via sin följsamma skridskoåkning kompenserar bristen på centimeter på ett ypperligt sätt.
En klippa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ovan nämnda spelare får inte de rubriker de förtjänar men jag är övertygad om att de inom respektive lag är enormt respekterade och framförallt betydelsefulla.

Tack för att ni tog er tid

Sanny