Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det var först då jag förstod hur illa ställt det var

Tungt, tungt för Karlskrona.
Speciellt med tanke på att man vid ställning 3-1 i matcher såg ut att ha säkrat ett nytt SHL kontrakt
Nu får man börja om.

Men har man kraften, orken, lusten, ekonomin eller ens stödet att ta sig tillbaka till SHL?

Till och börja med.
Timrås resa man gjort de senaste åren är inget annat än imponerande.
Endast fåtalet timmar från en konkurs och en osäkerhet kring om man ens skulle ha ett lag att ställa på benen så sent som 2015 till att den 6e april 2018 återigen kunna titulera sig ett SHL lag.
Jag spelade själv i Timrå under sex år vilket jag sett tillbaka på med stolthet.
Vi hade då, likt de haft nu, en enorm sammanhållning och det var väl egentligen först när man värvade in dyra stjärnspelare som den sammanhållningen försvann en del.
Den läxan har man nog lärt sig och jag tror, även om man såklart måste värva spets, återigen kommer att prioritera noggrannheten kring spelarnas karaktärer.

I samband med att jag slutade spela 2013 hade Timrå precis ramlat ut SHL och osäkerheten kring deras status och faktiska existens var stor.
Det gick till och med så långt att snällaste Anna från Timrås kansli ringde mig den sommaren, alltså sex år efter jag flyttat, och undrade om jag betalt de souvenirer på knappa tusenlappen som jag tagit ut under det sista året jag spelade där.
Det var först då jag förstod hur illa ställt det var.
Det ger också en bild av den resa man gjort, vilka prioriteringar man haft att satsa på unga, billiga spelare att utveckla.
Jag lyfter på hatten.

Klarar Karlskrona att göra samma resa och finns det ens någon vilja att återta platsen i SHL?
Onekligen kommer det bli ett tufft stålbad man tvingas gå igenom och redan idag måste arbetet påbörjas att övertyga spelare om en plan och strategi att fortsätta driva verksamheten på.

Jag såg farhågor tidigt och när spelare gick ut via media och pratade om uteblivna pensionsutbetalningar, som de såklart står fria att göra, kände jag direkt att en frustration kunde hämma den faktiska insatsen på isen.
Självfallet.
Spelarna ska ha de pengar man har inskrivit i kontraktet och att de inte betalas ut är såklart aldrig bra och en upprinnelse till frustration.
Tro mig. Jag var med om det i Timrå också.
Jag vidhåller fortfarande att det bästa är att sköta dessa saker internt.
Nu var kanske inte det anledningen till att man förlorade igår kanske bör förtydliga.

Sportchefen Patric Larsson har misslyckats i sin roll och även om jag förstår att Karlskrona är långt ned i näringskedjan borde man väl lyckats kunna fått in något bättre än Akim Aliu under säsongen?
Att sportchefen dessutom befann sig på semester i samband med transfer- stoppet i mitten av februari var med facit i hand kanske inte heller det bästa beslutet.
Är det nu Larsson som ska övertyga, hitta en väg framåt och jobba med en individuell utvecklingsplan som kan attrahera spelare så måste han visa en större handlingskraft.

Jag ska inte sparka på den som ligger och kan inte nog säga hur mycket jag lider med det lag och dess supportar som står på den förlorande sidan.
Lyckligtvis behövde jag aldrig erfara det men herregud vad jag led mer er.

Nu kvarstår faktum att Karlskrona kommer brandskattas på sina bästa spelare men borde likväl kunna få behålla spelare som Bobbo Petersson, Henrik Nilsson, Emil Larsson, Filip Cruseman,  Emil Lundberg, Joseph Jonsson och Kristoffer Söder för att nämna några.
De är väl rimligtvis de man ska satsa på istället för Marcus Pålsson, Mattias Karlsson eller Mattias Guter för den delen.

Jag led också enormt med tränaren Ove Molin som intervjuades efter matchen.
Tillskillnad från Leksands sportchef/tränare Leif Carlsson som höll sig undan frågorna efter att Leksand förlorade i tisdags stod Molin där med rödsprängda ögon och nedsjunkna axlar och svarade.
Han duckade inte frågorna eller hittade en massa ursäkter.
Det var ärligt, rakryggat och förbannat känslosamt.

Jag lider med Karlskrona och hoppas att de snabbt kan återhämta sig och hitta en balans i sin verksamhet.
Om den senare leder till SHL eller ej är kanske inte det viktigaste just idag.
Jag hoppas dock man slipper gå samma helvetes till mötes som Timrå en gång gjorde.

180406 Timrås Jonathan Dahlen blir intervjuad efter ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214
Timrås Jonathan Dahlén var en hjältarna i ett Timrå som för bara några år sedan var nära att gå i konkurs.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny