Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Nu är det slutspel och då tacklas till och med Rosén

Växjös Robert Rosén stängs av i tre matcher efter den tackling han delade ut på Malmös Jens Olsson.
Direkt när jag såg tacklingen tyckte jag mer det var en två minuters utvisning i en dåligt utförd tackling från Rosén och jag blev nästan lite full i skratt och tänkte:
Jaha, nu är det slutspel och då tacklas till och med Rosén”.

Vid en närmare och mer noggrann anblick var det mer uppenbart att smällen blev fel och en anmälan till Disciplinnämnden var därför väntad.

Jag hade i grunden svårt att bli upprörd över den tackling som Robert Rosén utförde igår och för mig handlade det mer om en felaktigt tackling med dålig timeing mer än något medvetet.
Med det sagt så försvarar jag inte på något sätt tacklingen.
Det blev fel, absolut. Kraften från tacklingen tog i huvudet vilket såklart inte var okej men samtidigt sker den med en minimal fart.
Tre matcher. Jag trodde nog på en eller två.
Likväl. Tre är i linje med vad vi sett under säsongen och hade Rosén dessutom varit återfallsförbrytare kunde man adderat ytterligare en eller två matcher.

Skärmavbild 2018-04-03 kl. 12.04.40

Nu kommer säkerligen nån argsint Skelleftesupporter påstå att jag försvarar Robert Rosén och att det låtit annorlunda om det varit Joakim Lindström.
Nej, nej och åter nej.
Jag bedömer handlingen och struntar i grunden om vem det är.
Anledningen att Joakim Lindströms tackling blev en stor snackis var mer det faktum att det var den andra incidenten han var involverad inom loppet av tre matcher.
Jag spekulerade heller aldrig om något straff den gången utan ansåg endast att en anmälan var rättfärdigad och under matchen ansåg jag att ett matchstraff var befogat.

Även om Robert Rosén är en viktig spelare för Växjö så besitter laget en enorm bredd och jag tror därför inte man påverkas speciellt mycket av Roséns frånvaro.
Desto värre är det nog för Malmö om nu den tacklade Jens Olsson skulle missa matchen speciellt med tanke på att backgiganten Stefan Warg utgick skadad igår.
Jag ifrågasätter inte att Jens Olsson klev av. Det skulle aldrig falla mig in.
Men idag, jag måste sätta ett frågetecken när Malmös sportchef Patrik Sylvegård uttalar sig att Olsson befinner sig i hjärntrappan trots att han var på is och tränade idag.
För den oinvigde kring hjärntrappan som man använder sig av vid hjärnskakningar säger den att man ska vila minst 24 timmar och var helt symtomfri efter den smäll man ådragit sig.

Jag hoppas verkligen att lagen inte använder sig av ”fake news” i form av hjärntrappan för att sätta press på de olika instanserna.
Det är under nån form av värdighet kan jag känna.

Tack för att ni tog er tid

Sanny