Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Har inte råd med det i fortsättningen

Ställs man mot seriens bästa lag måste man som moståndare ha en felmarginal närmare noll procent.
Man måste också ha en förståelse för vad som krävs för att vinna mot ett lag som Växjö.
Jag saknade det hos Malmö under den första halvan av matchen.

Jag tycker i stort att Malmö gjorde en helt okej första period men slarvet.
Puh. Det håller såklart inte.
Först ut var Nils Andersson när han blev av med pucken till Toumas Kiiskinen som läckert kunde servera Elias Pettersson som smällde in ettan.
I slutat av samma period hade Max Görtz pucken under full kontroll men istället för att spela med marginaler och hålla pucken framför sig kastade han in den i mitten på chans innan han åkte och bytte.
Tack för kaffet sa Joel Persson som åkte slalom genom ett Malmöförsvar som hamnade i passivitet efter Görtz felpass och sedan hade Växjö skaffat sig ett hjärngrepp om Malmö i och med Perssons 2-0 mål.
Det håller inte.

Växjö har en förmåga att alltid hitta spelare rättvända i uppspelsfasen, korta som långa pass.
Det inger respekt vilket jag tror låg som grund till att Malmö var rätt passiva i det fysiska spelet i en falsk trygghet att inte gå bort sig.

Om de första två perioderna var sådär sätt till intensitet var den tredje perioden raka motsatsen.
Malmö kom upp högre i banan, in framför Viktor Fasth och den som visade vägen var kaptenen Fredrik Händemark som via sin tyngd och råstyrka kunde klättra in på insidan av Växjös backar precis som han gjorde när Frederik Storm reducerade i slutet av andra perioden.
Storm förresten.
Utöver den läckra styrningen till 2-2 hade dansken bud på fler mål och tillsammans med ovan nämnda Händemark och Niklas Arell var han Malmös bästa spelare.
Just Arell var kul att se.
Förväntningarna var höga inför säsongen som dock präglats av skador. Som Arell spelade idag så visade han prov på varför jag rankade honom som en av seriens bästa backar inför säsongen.
Han var involverad över hela banan och använde sin tyngd i det fysiska spelet och skridskoåkning att följa med i anfallen.

Växjö då?
Starkt att komma tillbaka trots att man fick 2-2 målet emot sig och var i gungning.
Det finns mer att hämta men sett över 60 minuter var man numret större och visade upp prov på sin bredd och den fysiska styrka man saknade i fjol.

Jag ser redan fram mot onsdagens match.
Kan bli en riktigt rolig serie när Malmö väl förstått att de måste matcha och ta kampen i det fysiska spelat precis som Växjö gjorde hela matchen.

Växjö var numret större i det fysiska spelet i åtminstone de två första perioderna  Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170
Växjö var numret större i det fysiska spelet i åtminstone de två första periodernaFoto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny