Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett steg i rätt riktning gällande reaktionerna i alla fall

Morgan Ellis avstängning stannade vid sex matcher och det är väl mer av akademiskt betydelse eftersom han förmodligen inte lär spela en match till på en svensk rink. Dock var den efterföljande enigheten något som gladde mig.

Någonstans är det dags att sätta ned foten nu även om jag blev faktiskt glad om än lite förvånad när jag såg att även de med sympatier för Färjestad dömde ut den tackling som Ellis delade ut.
Att detta är en blindside tackling kan inte ens Adam Savonen på lokaltidningen Norran blunda för.

Det är dags att lag och framförallt ledare att börja ta egenansvar för sina egna spelares handlingar.
Det är för lätt att inte säga någonting och undvika frågor om sina egna spelares aktioner för att sedan stå och prata om respekt hit och dit när det ens eget lag drabbas vilket då dessvärre mynnar ut i att det saknar trovärdighet.
Det är just detta som gör att vi står kvar och stampar på samma ställe.

Angående Henrik Hettas tackling.
Den tar också upp mot huvudet men är inte i närheten av så ful som Joakim Lindströms eller i synnerhet Morgan Ellis.
För mig handlade den mer om en olycklig tackling utan uppsåt att skada och jag kan inte heller bedöma den som respektlös.
Den blev fel och tog förbannat olyckligt och av bilderna att döma kan jag inte säga huruvida den först träffar Jens Westins axel eller ej.

Jag har respekt för att åsikterna går isär men en sak är säker.
Så här kan vi inte ha det framöver med antalet hjärnskakningar.
Hur man väljer att angripa problematiken är knappast en delikat fråga men ack så viktig. Väljer man att ta ställning som att: ”Jaha, då får vi väl förbjuda alla tacklingar” eller ”lägger man allt ansvar på den som blir tacklad dör hockeyn” har man inte förstått någonting och kommer aldrig någonsin kunna ta vidare den utveckling som SHL ändå tagit bortsett från de senaste veckornas händelser.
Klart den som tacklar har ett ansvar och att ens påtala det gör mig alltid lika förbryllad och förvånad över rädslan att prata om hjärnskakningar.
Till och med folk anställda på förbundet har den inställning. Märkligt.
En sak vi kan börja med redan till kommande säsong är att förbjuda och stänga av alla våldsamma blindside-tacklingar. Hockeyn skulle inte lida eller blir tråkigare. Jag lovar!

Nu hoppas jag att fokus kommer ligga på spelet på isen som varit riktigt bra under slutspelet.

Tack för att ni tog er tid

Sanny