Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En blivande NHL spelare

Luleå som lite överraskande förlorade mot Brynäs i åttondelsfinalen presenterade fyra nya namn inför kommande säsong där ett sticker ut över mängden och som jag tror gjort ett mycket smart klubbval.

Alla som såg Junior VM i Buffalo under jul- och nyårshelgen såg en Jesper Sellgren som växte under turnerings gång och ju viktigare matcherna blev desto bättre spelade Sellgren.
I semifinalen och framförallt finalen var han Juniorkronornas bästa spelare
.
Med sitt följsamma spel och lugn får han ofta det mesta och se enkelt ut vilket jag tror också är hans största motståndare.

När jag pratat runt med folk om Jesper Sellgren säger uteslutande alla att han kan bli hur bra som helst om han själv vill.
Visst, Sellgren har varit bra i Modo men inte riktigt på den höga nivå jag och många andra tror han kan hålla.
Sellgren har förmågan att spela Teddy Lucic- hockey och anpassar helt sitt spel efter vad motståndet kräver och sticker inte ut i den utsträckning han borde kunna göra.
Därför anser jag att Luleå är det perfekta klubbvalet och jag tänker i synnerhet på det faktum att Thomas ”Bulan” Berglunds utmanade ledarstil kan få Sellgren att ta nästa steg. Kravställning som infinner sig dagligen och den respekt ”Bulan” har omkring sig kommer vara nödvändigt för Sellgrens fortsatta utveckling.

I min bok råder det ingen som helst tvekan att Jesper Sellgren på sikt kan bli en NHL back och redan kommande säsong en ledande back i Luleå.

Jesper Sellgren kommer under Thomas
Jesper Sellgren kommer under Thomas ”Bulan” Berglunds ledning att utvecklas till en riktigt bra SHL back.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny