Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hermodsson strikes again

Moras klubbdirektör Peter Hermodsson, a.k.a svensk hockeys räddare, håller inte tillbaka på orden när han kritiserar sina tidigare tränare Mattias Karlin och Mikael Johansson.
För mig kvarstår bara en fråga.
Varför coachade man inte duon och satte tydligare krav?

Att Mora skulle gå en tuff säsong till mötes var de flesta överens om och av det jag tidigt fick höra från folk med insyn i föreningen var att man saknade en ödmjukhet inför SHL och att man trodde laget var bättre än vad det var.
Det fanns faktiskt några som pratade om topp tio och mer än så.
Nya coacherna Mattias Karlin och Mikael Johansson är inte typerna som går på hårt, är en nagel i ögat på spelarna utan bygger sin coachstil på tillit och att få spelare och grupper att växa samman. Herregud, det vet väl alla?

Att då gå ut och gnälla om det uppenbara på två coacher som man tydligtvis scoutat för dåligt ger endast Peter Hermodsson ett direkt oseriöst intryck och man undrar om han egentligen har nån koll.
Vem som helst som haft Mikael Johansson som tränare eller känner honom vet att han är lugn, tillbakadragen person och inte den som skriker igång ett lag.
Att då anställa honom bakom Karlin som har en liknande approach och sen sitta och gnälla i efterhand för att man inte tagit reda på vilken person det är blir bara löjligt och respektlöst mot personerna i fråga.

Jag förstod aldrig varför man som förening inte hjälpte Mattias Karlin mer?
Är det så att det fanns ett sådant uppenbart missnöje med Karlins sätt att leda laget hade det väl bara varit att hjälpa honom. Tryckt ytterligare på vad man kräver av en coach i Mora och om nu Johansson inte var den rätta personen bakom Karlin hade man mycket väl i samråd med Karlin kunnat rekrytera ytterligare en ledare i båset som kunde stöttat upp och vara den där grythunden som kunnat elda på laget.

Ser man till spelet så har det mesta blivit sämre efter att man sparkade Karlin och Johansson.
Anfallsspelet har varit för statiskt och det känns mer och mer som om man spelar på en felvänd och stillastående spelare vilket gjort att Moras DNA med fart och fysiskt spel helt försvunnit.
Jag vet att Peter Hermodsson har en stark ställning i Mora och det kan han tacka tidigare tränaren Jermey Colliton för som han initialt inte såg som en huvudtränare.
Men hans agerande den här säsongen lämnar mycket i övrigt att önska.
Att sedan gå ut att hänga både Mattias Karlin och Mikael Johansson är långt under en anständig nivå.

Tack för att ni tog er tid

Sanny