Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rätt att fria Lindström

Gårdagens stora snackis var varken Joni Ortios fenomenala målvaktsspel eller Oscar Alsenfelts dito som nog var det bästa jag sett av en målvakt den här säsongen.
Malmö stal en match i Göteborg och med tanke på hur man växte i fjol under kvartsfinalerna kan man konstatera att skåningarna kaxat till sig rejält och fått Frölunda i gungning.
Snackisen då?

Joakim Lindström omdömeslösa och helt onödiga crosscheking renderade i ett matchstraff men inte till en vidare anmälan till Disciplinnämnden.
Jag har vevat bilderna om och om igen och via tekniken som Cmore har tillgång till kunnat zooma in så till den grad att bilderna inte gick att visa i HD-kvalitet till er TV-tittare.
Jag köper att det inte blir en anmälan till Disciplinnämnden.
All står fria att tycka och tänka vad de vill och jag har full respekt om alla inte är eniga.

Med drygt två minuter kvar av den första perioden ersätter Joakim Lindström kedjekamraten Pär Lindholm och tar tekningen mot Färjestads Oscar Steen.

1.1
Steen vinner tekningen och innan ovan bild har Lindström redan delat ut en crosscheking mot Steens axelparti.
Steen sätter spjärn, kryper ihop och ska trycka ifrån mot Lindström.
(Obs, pålägger inget ansvar på Steen utan förtydligar vad han gör)

22
Lindströms blick är mot pucken men han är likväl fult medveten om sin handling med klubban som han är ansvarig för….

4
Ser man till Lindströms position på klubban och framförallt handsken som jag ringat in ovan är den i samband med den utdelade crosschekingen under den höjd som Steen har sitt huvud.
Untitled 2
Detta är hundradelar efter att smällen träffar innan Steen ramlar mot isen. Återigen. Ser man till Lindströms position på handske och klubba är den mer högt mot bröstet för att i sekvensen senare gå upp mot huvudet.

Jag försvarar inte det Joakim Lindström gör men kan eventuellt ge en mer nyanserad bild och en förståelse varför det inte ledde till en anmälan.
Sen ska man komma ihåg.
Det matchstraff han fick i samband med händelsen är också ett kännbart straff och jag är tillfreds med att det stannade där oavsett vem spelaren är, vilket lag han tillhör eller också vilket lag han möter.

En par saker som är viktiga att förtydliga.
* Joakim Lindström stängdes av efter en tackling i ryggen på Luleås Ryan Johnston den 30e december.
Det är inget som Situationsrummet ska ta hänsyn till utan de ska endast se på den enskilda handlingen.
Om det däremot gått till Disciplinnämndens bord hade de vägt in det i sin bedömning och först då skulle Lindström beräknas som en återfallsförbrytare eftersom han inom tolv månader i så fall gjort två saker som föranlett en skaderisk.
* Även om domarna utdömde ett checking to the head under matchen kan Situationsrummet göra en annan bedömning och anmäla det som crosschecking eller vad de nu vill. Domarens rubricering på isen har ingen som helst betydelse för om Situationsrummet skickar den vidare till Disciplinnämnden eller ej.

Fotnot: Värt att notera från fjolårets slutspel. Då friades Dennis Everberg för en crosschecking på Malmös Nils Andersson. Ni står fria att göra er egen bedömning kring dessa två situationer.

Tack för att ni tog er tid

Sanny