Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Borde straffas med…

Ikväll avgörs det om Luleå eller Brynäs tar sig vidare till kvartsfinalen efter en kort matchserie som fått rubriker för det som hänt vid sidan om mer än kring själva spelet som i ärlighetens namn varit rätt mediokert.

Disciplinnämnden har som jag tidigare varit inne på satt sig själva i en svår situation när man första friade Jacob Blomqvist för att sedan stänga av viktige backen Daniel Sondell.
Likväl tror jag det någonstans ändå gynnar Luleå.
Låt mig förklara.

Historiskt sätt känns det som om Luleå är bäst när man är griniga, arga och känner sig orättvist behandlade.
Jag kan erkänna att jag ibland brukar le åt den mentaliteten och kan till tider tycka det blir lite väl förutsägbart.
I det här fallet har det byggts upp en känsla att man känner sig orättvist behandlad och sluter sig samman sig som grupp och gör att för att kanslisera sin fokusering och ilska kring sin prestation.
I omklädningsrummet har spelarna garanterat pratat om detta, upplevt frustration och rejäl ilska. När väl pucken släpps ikväll fungerar dock allt detta som energi och drivkraft förutsatt att man inte låter någon form av frustration ta över.

Jag tror också att publiken och Luleåsfansen någonstans gillar det här med vi mot världen vilket för mig in på förväntningar på en fullsatt arena.

Efter en väldigt dålig publiksiffra i den första matchen i måndags förväntar jag mig, efter de senaste dagarnas turbulens, att fansen sluter upp bakom laget och ger den energi och fördel som hemmaplan vanligtvis kan betyda.
Jag minns en fredagkväll för två år sedan när Luleå mötte Frölunda under slutspelet. Jag vet inte vad det var som hände men inför den tredje perioden uppstod sådant kolossalt tryck i arenan när en man med norra Europas största flagga sprang längs läktarn till hela arenans jubel.
Det trycket. Jag vill uppleva det igen.
Är det inte är fullsatt ikväll (bortsett från sektionen där Brynäs supportar står) borde Luleå tilldömas ett straff om tio hemmamatcher med handklappor nästa säsong. Faktiskt!

Säsongens sista match eller en resa in i slutspelet och där möta Djurgården som man har en god möjlighet att faktiskt kunna slå.
Det borde vara morot nog för de med sympatier för Luleå att gå på matchen.
Jag håller Luleå som knappt favorit även om Brynäs får tillbaka viktiga duon Lucas Carlsson och Aaron Palushaj.
Men är det något jag lärt mig under säsongen kring det här Brynäslaget är att man aldrig vet vilken nivå de håller.
Orkar man spela lika tight och disciplinerat som under den första halvan av matchen senast kan man lika gärna vinna.

Mycket kamp och känslor väntar ikväll igen Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN /
Mer kamp och känslor än skönspel väntar ikväll när Luleå eller Brynäs ska ta den sista platsen till kvartsfinalen.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN /

För er som inte är på plats öppnar Cmore upp portarna klockan 18:30.

Tack för att ni tog er tid

Sanny