Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

I slutspel höjs nivån- igen

Slutspelet kunde knappast börjat bättre för Brynäs i och med en stark seger borta mot Luleå, som man nu vunnit fyra av fem matcher under säsongen, har man drömläge att avgöra redan i morgon.
Dessutom har Disciplinnämnden klivit in i slutspelsmode och höjt ribban för vad som ska ge en avstängning.

I den sista sekunden av matchen igår delade Brynäskaptenen Jacob Blomqvist ut en tackling på Emil Larsson som under grundserien gett en avstängningen på minst tre matcher. Jag är inte ute efter Brynäs eller Blomqvist men med den friande domen skickar man väldigt märkliga signaler så fort slutspelet dragit igång.


Med 2.3 sekunder kvar av matchen får Luleås Emil Larsson ett kanonläge i skottsektorn.
Blomqvist jagar ikapp från sidan…
Skärmavbild 2018-03-13 kl. 11.55.26
och avväpnar och styr bort Larssons skottförsök när han sträcker fram sin klubba innan….

Skärmavbild 2018-03-13 kl. 12.12.14
… Blomqvist fullföljer tacklingen på Larsson som vid skottillfället är försvarslös..
Tacklingen från Blomqvist träffar Larssons axel och vidare upp i huvudet. 
Skärmavbild 2018-03-13 kl. 12.00.57

Här måste man kunna kräva ett bättre omdöme och oavsett intentionen handlar det om en solklar blindeside och av den anledningen har jag svårt att förstå den friande domen.
Hade tacklingen skett rakt framifrån kan man ha förståelse för att delar av tacklingen skulle träffat Larssons huvud eftersom han innehar skottposition och därmed är låg.

Jag kan inte heller pålägga något som helst ansvar på puckförande Emil Larsson som inte har möjlighet att se Blomqvist komma från den döda vinkeln. Viktigt att förtydliga. Larsson ändrar inte sin position på kroppen på något konstigt sätt som kan ge förmildrande omständigheter.
Från Brynäshåll argumenteras det säkerligen att smällen träffar axeln först och att det därför inte ska vara avstängning.
För mig är det en icke relevant eftersom jag gärna ser att hockeyn gör allt för att förhindra den här typen av tacklingar framöver.
Skärmavbild 2018-03-13 kl. 12.00.57

Lek med tanken att Emil Larsson legat utslagen och tvingats vila resten av slutspelet till följd av skadan. Det var faktiskt utom Jacob Blomqvists kontroll.

Jag tror faktiskt att Brynäs, Blomqvist och många Brynässuportrar är lika överraskade som jag över Disciplinnämndens beslut.

Från Disciplinnämndens utlåtande går det att läsa:
Av åberopat filmmaterial går det inte med tillräcklig säkerhet att fastställa huruvida tacklingen riktades mot huvudet eller om den huvudsakliga kraften först träffade kroppen och därefter möjligen även huvudet. Mot denna bakgrund lämnas anmälan utan bifall

En sak är säker.
Nu ska allt sättas utom rimligt tvivel medan det inte har varit lika noga under grundserien.

Som en parantes i detta. Kolla situationen ovan igen.
Jag undrar hur det egentligen gick för Brynässpelaren Jonathan Granström som i sin tur fick den tacklade Emil Larssons hjälm i huvudet.

https://twitter.com/cmoresport/status/973464587239641088

Fotnot: Situationen är inte helt olik den som Djurgårdens Marcus Sörensen delade ut i slutspelet för två säsonger sedan.
Jag hoppas att eventuellt förolämpade Brynässupportrar kan hålla en sansad ton över min redogörelse enligt ovan.

Tack för att ni tog er tid

Sanny