Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hur bra är han egentligen?

Timrå manövrerade relativt enkelt ut ett Leksand som visade upp en enorm brist på fart vilket tillslut blev deras fall.
Som masarna spelat i de två avslutande matcherna ska det mycket till om man ens tar sig till en serie i bäst av sju mot Mora.
Den stora frågan jag ställer mig efter de här tre matcherna är dock:
Hur bra är egentligen Jonathan Dahlén?

Efter att ha sett de här tre matcherna kan jag inte annat än imponeras av detta Timrå som för några år sedan var timmar i från en konkurs. Efter att själv spelat i Timrå under sex säsonger har jag på nära håll sätt vad hockeyn betyder för folket där.
Nu har man återigen mycket att vara stolt över och det faktum att man i samband med den värsta ekonomiska krisen ändå fortsatte att satsa på juniorlaget har gett resultat.

Timrå känns som årets svar på Mora och det ska bli väldigt intressant att se hur man klarar av Karlskrona i bäst av sju.
Nu har väl inte det någon betydelse i sig men jag tror faktiskt rent mentalt haft en större chans mot Mora.
Hur som helst.
Med en lekfullhet i spelet, stabil defensiv och en Jonathan Dahlén i storform har man visat att man är ett lag som kan slå vem som helst.

Jag har sett att Jonathan Dahléns namn figurera kring snacket om Tre Kronor och att han skulle vara en namn för VM. Personligen hade jag gärna sett honom fått chansen redan innan OS för att se vilken nivå han egentligen höll då och hur den stod sig internationellt.
Men att jämföra den Dahlén som var bra i Timrå i december mot den vi sett under matchserien mot Leksand är inte möjligt.

Först ska Jonathan Dahlén försöka skjuta tillbaka Timrå till SHL innan han får en riktig chans att faktiskt spela in sig i VM truppen före många av namnen som inte klarade av att leverera under OS.
Hans lekfullhet och spelglädje är något som Tre Kronor behöver mer än någonsin.
Jonathan Dahléns resa har bara börjat och ska bli väldigt intressant att följa precis som det ska bli att se vad Timrås kan ställa till med mot Karlskrona.

180313 TimrŒs Jonathan Dahlen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen match 3 mellan TimrŒ och Leksand den 13 Mars 2018 i TimrŒ. Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108
Jonathan Dahlén spelar på en nivå som gör honom till en het spelare inför VMFoto: PäŠr Olert / BILDBYRÅN /

Till sist: Jag efterlyser härmed två tyska hockeyspelare vid namn Daniel Pietta och Marcel Müller. Duon sågs senast i samband med att de klav av bussen inför den första matchen mot Timrå i fredags.
Om något sett Daniel Pietta eller Marcel Müller ring till Efterlyst på 08-7020090.

Tack för att ni tog er tid

Sanny