Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En doldis som matchhjälte

Örebro spelar i SHL även kommande säsong, man plockade fram sina bästa insatser för säsongen när pressen var som störst.
Det var aldrig något snack och den (ovana) matchhjäten var den petade kaptenen som i sin näst sista match i klubben säkrade ett nytt kontrakt.

Jag har i grunden alltid gillat Örebrobacken Viktor Ekbom och vad som ser ut att lida mot sitt slut i den förening han varit trogen i fem år (varav två som kapten) avslutas i en hjälteroll.
Jag glädjer mig att han får stå i rampljuset och faktiskt få njuta.
Det är han värd.

Nu är Viktor Ekbom långt ifrån en stjärna och för att hålla sig till sanningen var Eero Kilpeläinen , Sakari Mannien, Jere Sallinen och Tom Wandell inledningsvis den stora skillnaderna mellan lagen.
I ett så pass pressat läge måste lagets bästa spelare visa vägen och det gjorde onekligen ovan nämnda kvartett.
Tom Wandell visade lugn, var alltid spelbar och trygg i sitt agerande. Sakari Manninen läste spelat och stängde av ytor i mittzon och skapade offensivt. Jere Sallinen som tog över som kapten istället för just Ekbom för en månad sedan visade upp sitt breda register både i offensiven och defensiven.
Eero Kilpeläinen höll sin andra raka nolla och visade den form som i höstas gjorde honom till seriens bästa målvakt som snabbt fick smeknamnet Eero the hero.
Likväl.
De hamnade i skymundan av matchvinnaren Viktor Ekbom.
Efter elva minuter i den andra perioden tappade Kilpeläinen pucken som rullade längs mållinjen innan Ekbom räddade upp situationen, Örebro vände spelet och Marcus Weinstock avlossade sitt vassa skott och ett för dagen blekt Mora kändes därmed som ett slaget lag. Dessförinnan hade samme Ekbom föst in 1-0 målet i den första perioden som gav laget trygghet och lugn matchen igenom.

180303 …rebros Viktor Ekbom under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och …rebro den 3 mars 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
Viktor Ekbom visade vägen och var en stor del i att Örebro spelar i SHL kommande säsong.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Jag skulle älska att ha en spelare som Viktor Ekbom i mitt lag.
Han spelar uppoffrande, är totalt hänsynslös mot sig själv och sätter alltid laget först. Inför matchen hade han täckt 101 skott vilket är tio mer än den som täckt näst flest skott.
Idag fick han iklä sig rollen som matchvinnare i vad som lär vara hans näst sista match i Örebro innan han lämnar för Frölunda till kommande säsong.

Örebro är bara att gratulera efter en tuff säsong som man räddade upp i den elfte timmen.
Jag har ingen aning om vad som hände i omklädningsrummet i Karlstad inför den tredje perioden i lördags. Sedan dess har man levererat sju förstklassiga perioder med en målskillnad på 10-0 när pressen varit som störst.
Det är ruggigt starkt.

Till sist: Örebro värvade en ratad Anton Hedman från Luleå den 1a februari.
Snacka om succé.
Han har bidragit med enormt mycket energi, spets och gett laget mer offensiv kraft. Jag har inte sett Hedman bättre sedan han lämnade Luleå som landslagsman för Färjestad 2014.

Tack för att ni tog er tid

Sanny