Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Precis det man behöver för att ta nästa steg

Rögles resa från ett bottenlag i kris så sent som i december till att säkra nytt kontrakt är minst sagt imponerande.
Förändringen som skedde när man först tog in Chris Abbott som sportchef och sedan hans brorsa Cam som ny coach var minst sagt lyckat och jag kan nog inte minnas sist ett sådant tränarbyte blev så lyckat i SHL.
Nu står man inför utmaningen att ta nästa kliv.

Det kommer bli intressant och se hur Rögles fortsatta satsning kommer att se ut och om man för första gången sedan 1994 kan ta sig till ett slutspel.
Tveklöst så lär bröderna Abbott dammsuga marknaden borta i Nordamerika för att fynda något guldkorn med rätt karaktär. De är vana och framförallt bekväma med Cam och Chris ledarskap som ska vara väldigt influerat och präglat av det nordamerikanska sättet. Lite, management by fear och passar det inte så fuck off.
Det har inte varit helt friktionsfritt men samtidigt var det precis vad hela föreningen kanske behövde.

Att bygga laget på transatlantiska spelare håller inte över tid utan man måste även attrahera svenska spelare som på sikt kan utgöra ryggraden.
Därför är värvningen av Mattias Sjögren precis det Rögle behöver just nu.
Sjögren har erfarenhet från spel i KHL och den schweiziska ligan där kraven på importspelarna är väldigt höga. Dessutom från spel i Tre Kronor och flertalet VM turneringar samt inte minst erfarenheten från att vinna SM guld.

© BildbyråŒn -
© BildbyråŒn –

Jag spelade med Sjögren under ett par säsonger och sett över min karriär är det tveklöst den mest seriösa och vältränade spelaren jag spelat med. Han lägger enormt mycket tid på att ta hand om sig själv via träning, kost och sömn för att ge sig själv de bästa förutsättningarna.
Jag tycker också att han tagit stora kliv av det jag sett sedan vi spelade tillsammans 2012. Han känns numera som en naturligare ledargestalt och utvecklade under tiden i Linköping främst sin offensiva förmåga vilket han visade i VM i Prag 2015 när han var en av Tre Kronors bästa spelare.

I Rögle kommer Mattias Sjögren att bli en av stöttepelarna, den som klubben kommer marknadsföra när man försöker värva och framförallt en spelare med ett enormt stort hjärta för föreningen.
Han pratade ofta och mycket om Rögle och var ständigt uppdaterad hur det gick för laget och jag minns hur han sa att Rögle var hans föreningen som han gärna ville spela i igen.
Att det kommer ske redan till nästa säsong är ett enormt viktigt besked för Rögle som med Mattias Sjögren och bröderna Abbott står redo att ta nästa steg.

Dessutom gillar jag satsningen man kommer att göra på föreningens junior- och ungdomslag som på sikt kan ge fler spelare till A-laget. Det skickar tydliga signaler att man bygger långsiktigt och att man tydliggör det man kallar föreningens gröna tråd.
Det känns som om Rögle verkligen har något positivt på gång och inspirerande att se hur snabbt det går att förändra skepnad på ett lag och förening med tydligare krav och riktlinjer.

Tack för att ni tog er tid

Sanny