Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mitt råd till Karlin. Tacka nej

Den rutinerade Hans Särkijärvi lär lämna Modo efter misslyckandet att inte ens placera sig som topp åtta och där kunna ge sig själva chansen att kvala sig upp till SHL. Med den truppen man besitter och den ödmjukhet man borde tagit sig an säsongen med är det inget annat än ett fiasko. När ”Säcken” gav det kryptiska svaret ”Jag vet precis hur läget är men jag säger det inte här” på frågan om han tränar Modo nästa år kan jag inte tolka det på något annat sätt än att han hoppar av sitt uppdrag som tränare för Modo.

https://twitter.com/cmoresport/status/971501605399904257?s=21

Men att enbart tro att det skulle vara ”Säcken” som är den felande länken har man en aningen verklighetsfrånvänd tillvaro.
Nu skriker många efter Mattias Karlin som gjorde ett väldigt bra jobb i Västervik innan Peter Hermodsson i Mora intervjuade halva tränar-Sverige som alla var för lata innan valet för på Karlin.
Ja ni känner till att han sedan fick sparken från Mora efter bara några månader trots resultat och underliggande statistik som var långt över förväntan.

Ska Karlin ta sig an Modo nu?
Tillåt mig tvivla.
Varför ska han eventuellt begrava sin tränarkarriär i ett mer eller mindre omöjligt uppdrag?
Visst att Karlin har ett stort hjärta för den förening han fostrades i men är han redo att riskera sin karriär som tränare i ett Modo som för tillfället nog är det mest svårnavigerade tränarjobbet i Hockeysverige.
Dessutom. Mattias Karlin har ett gällande kontrakt med Mora ytterligare en säsong förutsatt att laget spelar i SHL nästa år. Om Mora däremot åker ur bryts Karlins kontrakt automatiskt.

Om jag varit rådgivare åt Mattias Karlin skulle jag rekommendera honom att sitta lugnt i båten och inte hoppa på första bästa (läs Modo) jobb som dyker upp.
Jag hävdar fortfarande att Karlin har en enorm uppsida och hans lugna ledarskap och taktiska förmåga kommer att vara en tillgång för lag även framöver.
Jag tvivlar dock på att Modo är rätt ställe att fortsätta på här och nu.

Vem ska då ta sig an jobbet?
Som jag ser det borde den nyss entledigade före detta Tingsrydtränaren Magnus Sundqvist vara ett perfekt namn. Jag vet att han har ett gått rykte om sig och hade så sent som för ett år sedan förfrågningar från SHL. I en annars ganska skral tränarmarknad är Sundqvist ett namn jag tror på.
Eller kan sportchefen Mikael Sundlöv locka sin vän tillika Karlskronatränaren Ove Molin till Modo?

Om "Säcken" bestämmer sig för att lämna Moda lär han inte sakna erbjudanden. Han är en respekterad tränare som sina föregångare haft svårt att få Modo på rätt spår igen. Foto: Andreas Sandstršöm / BILDBYRÅN
Om ”Säcken” bestämmer sig för att lämna Modo lär han inte sakna erbjudanden. Han är en respekterad tränare som precis som sina föregångare haft svårt att få Modo på rätt spår igen.Foto: Andreas Sandstršöm / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny