Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Håller det för ett slutspel?

Då var så den galna säsongen slut för den här gången och det blev precis så Silly som det kan bli i dessa tider. Marknaden på spelare som kan göra skillnad var begränsad och spelare från några av de finska lag som var villiga att släppa spelare var minst sagt dyra.

Leksand hittade Austin Madaisky i den tyska ligan som en ersättare till Fredrik Lindgren medan Örebro öppnade plånboken och värvade Ari Grönholmnån minut innan fönstret drog igen.
Det är inte på något sätt en optimal situation att sitta i att tvingas leta spelare så här sent. De som är tillgängliga är ofta dyra och just lediga av en anledning.

Ett lag som (utåt) höll sig lugna de sista dagarna var Linköping som bortsett från att man skeppade iväg en direkt svag Patrick Mullen satt lugnt och säkert i den berömda båten. Det lämnar ett intressant scenario i ett kommande slutspel där man inför säsongen pratade om bredden som en nyckel till framgång.
Jag synar backsidan och ser en del hål. Nu är det alltså tänkt att man ska gå in i ett slutspel med sex seniorbackar och Adam Ginning född 2000.
Chad Billins, Kristian Näkyvä, Niklas Lundgren, Eddie Larsson, Almen Bibic, Anton Karlsson och ovan nämnda Ginning.
Linköping hoppades in i det sista att man skulle kunna värva tillbaka Mattias Bäckman från Schweiziska Kloten vilket såklart hade gett backsidan ytterligare en dimension och framförallt bredd.
Förutsatt att alla är friska är det i grunden inga problem men man är oerhört sårbara för skador om man ska ta det där steget förbi den kvartsfinalen som man åkt ur i två på raken.

Chad Billins och Kristian Näkyvä är tveklöst Linköpings viktigaste spelare i kommande slutspel. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBARÅN /
Chad Billins och Kristian Näkyvä är tveklöst Linköpings viktigaste spelare i kommande slutspel.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBARÅN /

Även om det sista dagarna innan transferfönstret stänger är roliga arr följa anser jag att man inom svensk hockey måste se över och anpassa datumet för övergångar en aning. Det blir en väldigt stor rullinas på spelare från lag längre ned i seriesystemen där lag inte längre har något att spela för.
Men det är en helt annan diskussion som jag får anledning att återkomma till inom kort.

Till sist: Den senaste dagarnas vinnare är tveklöst Växjö som stärkt upp laget med både Andy Miele och framförallt Dennis Rasmussen.
Förlorarna?
Med all respekt för Dennis Svensson från Pantern. Nog hade väl Karlskrona hoppats att få in någon ytterligare back eller forward i jakten på ett nytt SHL kontrakt?

Tack för att ni tog er tid

Sanny