Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En titel idag är en seger för svensk hockey

Ikväll spelas CHL finalen mellan Växjö och finska JYP och jag kan inte direkt påstå att jag är världens största fan av turneringen i sig dels eftersom den innehåller för många lag och hanteringen efter tacklingen på Brynäs Daniel Paille.
Ikväll är dock ett ypperligt tillfälle att vinna tillbaka lite förtroende och för Växjö att kunna marknadsföra sig själva och svensk hockey till en publik man aldrig når ut till annars.

Det ryktas om en utsåld Vida Arena, Växjö är favoriter och när det väl spelas om en titel är spelarna garanterat mer laddade och fokuserade än tidigare.
En av de bästa matcherna jag såg i fjol var finalen mellan Frölunda och Sparta Prag.
Tempostark, händelserik och framförallt spännande.
När två olika typer av hockeyfilosfier möts, två lag som inte känner varandra mer än vad man sett på video och med mängder av skickliga spelare har det alla möjligheter att bli sevärt.
Finalen kommer dessutom sändas över hela världen och vad man än tycker och tänker om turnering är detta ett ypperligt tillfälle att marknadsföra svensk hockey för en väldigt bred publik.

Att Växjö är i final känns logiskt med tanke på hur bra dem varit under säsongen. I semifinalen mot Liberec visade man en enorm klass som borde kunna skrämma vilket lag som helst i Europa.
Och visst. Jag medger.
Det är final, jag ser faktiskt fram emot den även om jag tidigare varit kritiskt mot upplägget och framförallt att den innehåller för många lag.

Jag tycker att Växjös Sportchef/VD Henrik Evertsson har sunda åsikter kring CHL när han precis som jag tycker att turneringen ska slimmas ned en aning:
”Jag tror att det ligger i Champions Hockey Leagues framtid att dra ned ytterligare på antalet lag och göra turneringen ännu bättre och mer kvalitativ och explosiv. Jag tycker att det går åt rätt håll och helt klart blir det bättre och bättre, och intresset större och större.”

Det är inte svenska klubbars jobb att slasklag från Frankrike, Danmark, Polen och England ska få hockeyn att breddas i Europa.
Låt gärna lagen vara med förutsatt de klarar att kvala sig in likt fotbollen gör med sin Champions League.

Oavsett vad man tycker om CHL i stort (som fick sig en törn i samband med efterspelet mellan Brynäs och Mannheim) är kvällens final viktig för svensk hockey.
Fullsatt med en härlig inramning och en match som sänds världen över.
Jag håller tummarna för Växjö.
En seger idag är bra för svensk hockey

Fotnot: SVT slår på stort med studio och kommentarer på plats i Vida Arena.
Pompa och stått.
Ni ser matchen klockan 18:45 på SVT eller Viaplay.

Viktor Fasth har fått ledigt från Tre Kronors samling inför OS för att spela hem en CHL titel till Växjö.  © BildbyrŒån -
Viktor Fasth har fått ledigt från Tre Kronors samling inför OS för att spela hem en CHL titel till Växjö.© BildbyrŒån

Tack för att ni tog er tid

Sanny