Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bottenmötet en riktigt toppmatch

Jag kan inte minnas sist jag såg fram emot ett bottenmöte som det ikväll när Rögle tar emot ett Mora som nyligen chockade Hockeysverige när man sparkade Mattias Karlin.
Intressant dessutom att se hur stadigt och stabilt nybyggda Rögle står sig i en match som de själva (på Twitter) beskriver som vinterns viktigaste.

Mora sade sig behöva ny energi och exakt vad mer som låg bakom det faktum att man sågs sig tvingade en punga ut ytterligare 28 månadslöner till en arbetsbefriad Mattias Karlin är det förmodligen bara ett fåtal i Mora som vet och där ingår nog inte ens alla spelare.
Klart är dock att man satt en enorm press på sig själva och trycket utifrån kan bli rätt stort om man nu förlorar några matcher inledningsvis.

Det är inte direkt någon mjukstart som det nya tränarteamet i Mora bjuds på.
Först ett minst sagt formstarka Rögle innan de reser till Karlskorna för att ta sig an ytterligare en bottenkonkurrent på lördag.
Det är inte annat än att man som betraktare ser fram mot dessa matcher med en stor nyfikenhet.
Vad kommer bli bättre, har man verkligen ett lag som borde ligga högre upp i tabellen något som Peter Hermodsson indikerat?
Jag är inte lika övertygad om det.
Eftersom det florerar diverse rykten om ett internt missnöje mot Mattias Karlin hos delar av spelartruppen är dags för spelarna att kliva fram och leverera.
Spelarna kommer bli synade mer än någonsin och ett Mora som tidigare smugit under radarn.
Glöm det.
Jag spelade själv i Färjestad i samband med att tränaren Niklas Czarnecki sparkades 2012 och den pressen som jag, som en av de ledande spelarna, kände att höja mitt spel var en av de mest mentalt pressade situationer som jag upplevde under min karriär.
Det lär inte vara någon skillnad hos Tomas Skogs och hans kamrater i Mora

I Ängelholm blåser det positiva vindar efter en fin trend på slutet. Ser man till de sex senaste matcherna är Rögle faktiskt det lag, tillsammans med Linköping och Brynäs, som tagit flest poäng (13) i SHL.
Bröderna Cam och Chris Abbott har kommit in och förändrat strukturen och framförallt kravställningen något som jag tror hela föreningen var i behov av.
Deras transatlantiska stil med ”managemnet by fear” har redan skördat några offer och slagit väl ut men är såklart inget som håller över tid och framförallt när man själva satt och rekryterat laget.
Oavsett fin form eller ej är kvällens match av största vikt och med en seger idag och man är förbi Mora i tabellen och rent psykologiskt får man andrum och ett form av lugn.
En sak är dock säker. Ikväll sätts Rögles lagbygge och karaktär på prov.
Även om man har spelat med den berömda kniven mot strupen under en längre tid är det skillnad mentalt att ställas mot Brynäs eller Växjö när det är få som räknar med poäng mot ett Mora där alla kräver vinst.
Hur stabilt är detta bygge under rejäl press?
Som spelare vet jag hur man känner i Rögles fall. Det är en match man inte får förlora och att då hitta balansen mellan en avslappnad och lugn inställning till att hantera pressen och även stressen är en stor utmaning.
Det sista man lär säga till varandra innan man går ut till matchen är att njuta, ha kul och spela som vi vet vi kan.
Det är dock lättare sagt än gjort.
En sak är säker.
Jag ser fram mot matchen.

Upp till bevis för Tomas Skogs och hans Mora efter att man sparkat Mattias Karlin Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN  /
Upp till bevis för Tomas Skogs och hans Mora efter att man sparkat Mattias KarlinFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny