Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Som på gamla goda tiden

Jag spelade i Timrå under sex säsonger och något som på den tiden gav oss en enorm respekt runt om i Hockeysverige var sättet vi startade framförallt hemmamatcherna på.
Idag var det som om tiden stått stilla.
Frågan är om de gjort än bättre första period i år än vad man gjorde idag.

Timrå dominerade direkt från start och satte Leksand under hårt tryck och när Anton Öhman ramlade bakom mål (han blev inte fälld) kunde comebackade Johan Persson göra mål efter bara 50 sekunder.
Bytet senare åkte Olle Alsing och sov när Jonathan Dahlén snodde pucken och efter drygt tre minuter hade nyförvärvet Patrick Mcnally tappat sin markering i samband med 2-0 målet och Leif Carlsson tvingades ta time out.
Först efter tolv minuter lyckades Leksand skapa sin första farlighet men dessförinnan hade Timrå lika gärna kunnat göra både 3- och 4-0 bakom en för dagen storspelande Tex Williamsson.

Jag gillar det jag ser i Timrås spel och hur man driver upp tempot i spelet med puck. Första passen sker oftast framåt och Timrås många skridskoskickliga forwards får pucken i fart och man är inte lika lättlästa som man var i fjol. Då handlade mycket om Elias Pettersson och Jonathan Dahlén samt oftast ett primitivt spel med långa pass, styra ned pucken och kämpa, kämpa, kämpa för att ta tillbaka pucken.
Med Fredrik Andersson som ny tränare har man utvecklat spelet med puck och känns stabila och trygga i defensiven framför en fenomenal Henrik Haukeland.

Leksand då?
Efter en fullkomligt usel första period återhämtar man sig och spelar upp sig. I den tredje perioden är man bra men Timrås försvar visade klass och lugn.
Förlusten till trots är jag övertygad om att Leksand kommer att spela kval mot ett antingen Karlskrona, Rögle eller Mora.
Man har hittat ett stabilt spel som över tid gör de svårslagna. Leif Carlsson är skicklig på att strukturera upp ett försvarsspel och även om den första perioden visade motsatsen så är jag övertygad man har större chans i ett kval i år än vad man hade i fjol.
Då måste man hantera disciplinen bättre. Åtta tvåminutare idag där rutinerade Tobias Forsberg tog två fullkomligt idiotisk utvisningar. Det håller inte.

Till sist: Jag hoppas faktiskt att Jonathan Dahlén blir kvar av Timrå resten av säsongen.
Varför stressa iväg nu?
Se på Elias Pettersson som svarade tre poäng på sina sex första SHL matcher och då ska man ha i åtanke att han hade en försäsong med Växjö bakom sig.
Jag tror att det krävs en viss anpassningsperiod även för Dahlén och med den vetskapen så tror jag inte direkt att hans karriär kommer att hämmas av att slutföra säsongen i Hockeyallsvenska med Timrå.
Nu är det förmodligen Vancouver som sätter press och mer eller mindre kräver att Dahlén ska ta steget upp i SHL.

Foto: PäŠr Olert / BILDBYRÅN /
Foto: PäŠr Olert / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny