Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Framgångsrik duo på marknaden

Schweiziska Zürich meddelade idag att man sparkar tidigare Skellefteåcoachen Hans Wallson och framgångsrike General Managern Lasse Johansson efter en tids dåliga resultat.
Att försöka implementera ett nytt spel och träningssätt hos bekväma schweiziska spelare är inte lätt det har firma Wallson/Johansson fått känna på.

Jag spelade själv i den schweizisk ligan under en säsong och min generella bild av schweiziska hockeyspelare är att de har ett fruktansvärt dåligt psyke och framförallt en väldigt stor makt eftersom antalet importer per klubb är reglerat till fyra per lag. Vill de inte ha kvar en tränare så slutar de helt enkelt att spela för honom.

Minns när vi i Rapperswil skulle möta Geneve borta och det under en tid spekulerats huruvida dåvarande tränaren Morgan Samuelsson skulle få sparken. Det fanns ett missnöje hos många av de schweiziska spelarna och känslan jag hade inför matchen var att ingen brydde sig. Våran målvakt hade fått hård kritik av Morgan och efter att han släppt in fyra mål tidigt i matchen blev han utbytt samtidigt som han hånlog mot tränarn.
Dagen efter var Morgan Samuelsson sparkad och de schweiziska spelarna fulla av energi och glädje.

Samma sak ska ha skett i Zürich. Spelarna lär inte ha orkat med kravställningen kring träning och det här med att tävla varje dag. I kombination med dåliga resultat som var en följd av kravställningen samt ett spelsätt som spelarna inte trodde på blev situationen tillslut ohållbar.

Vem landar Hans Wallson och Lasse Johansson i SHL ska bli intressant att se.
Personligen är jag emot att ta tillbaka en tränare till den klubb han lämnade så nära inpå eftersom bilden av varandra snabbt kan förskönas och romantiseras. Man glömmer bort varandras eventuella svagheter och minns de goda stunder man haft tillsammans.
Vore det inte intressant med Wallson i Brynäs tillsammans med Tommy Sjödin?
Lasse Johansson lär också vara en jagad man och det känns som om avsaknaden av honom har varit stor i Skellefteå. En comeback nästa säsong känns rimlig eller vill duon bygga upp något långsiktigt någon annanstans?
Det ska bli intressant att följa.

Till sist: Matt Anderson tackling på Edvin Hedberg igår var klockren förutsatt att Hedberg varit puckförare. Avstängningen i sig är inte mycket att diskutera sen går det såklart att dividera om det ska vara tre eller fem matcher.

https://twitter.com/cmoresport/status/946728083553509376

Tack för att ni tog er tid

Sanny