Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Gör något så osvenskt som att hylla en motståndare

När Rögle tar emot Linköping idag gör man det precis som vanligt med den berömda kniven mot strupen.
Spelet har i mångt och mycket varit bättre sedan bröderna Chris och Cam Abbott tog över huvudansvaret för Rögle. Men nu måste också poängen börjar trilla in i ett helt annat tempo för att skåningarna ska kunna undvika kval.

I Linköping spelar som bekant numera den tidigare Röglespelaren Almen Bibic som var en sann hjälte för klubben under flera säsonger.
I Sverige skulle det vara tabu och hylla en motståndare under match men här hoppas jag verkligen att Rögle väljer att ta tillfället i akt att hylla Almen för hans tid i klubben.
Varför inte, såklart inspirerat av NHL, filma in Almen under ett av powerbreaksen och låta publiken hylla sin tidigare hjälpte?
Det vore både fint och respektfullt av Rögle och dess publik.

Almen Bibic är en härlig profil som jag tror skulle kunna utvecklas i en ny miljö och ger guldtördtande Linköping ytterligare en dimension i sitt spel.Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
Almen Bibic är tillbaka i Ängelholm för första gången sedan flytten till Linköping sitt spel.                        Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN /

* * * * * * * *

Mycket snack och fokus kommer såklart att handla om JVM de närmsta veckorna.
Men hockeyn här hemma rullar på i full styrka med massa härliga matcher.
På menyn idag hittar vi Luleå mot Karlskrona, ovan nämnda Rögle mot Linköping, HV71 mot Örebro och Malmö mot Frölunda. Dessa matcher drar igång klockan 15:15. Klockan 18:00 tar Brynäs emot Färjestad, Mora tar emot Djurgården och Växjö möter Skellefteå. Dessutom spelar Modo mot Leksand i Hockeyallsvenskan.
Det är med andra ord bara att ladda upp med resterna från julbordet och bänka dig framför TV’n hela dagen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny