Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Drömförstärkning för Juniorkronorna

Temperaturen inför JVM stiger när det står klart att Buffalo väljer att släppa Alexander Nylander. Ett väntat men likväl glädjande besked för Thomas Montén och Juniorkronorna som potentiellt skulle kunna mönstra en superkedja med Nylander, Elias Pettersson och Lias Andersson.
Nu ligger väl vägen öppen för guld?
Lugn säger jag

Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

Ser man till Juniornivå är Alexander en superstjärna och tveklöst en av världens bästa i sin årskull. Redan i fjol delade Nylander poängligatitelen i JVM med Rysslands Kiril Kaprizov, som underårig, och var även uttagen i turnerings All-star team.

Sverige är en av medaljkandidaterna i årets JVM och om det ska bli en ädlare sådan krävs att Juniorkronornas bästa spelare är just bäst när det gäller något som man inte lyckats med de senaste åren.
Därför finns det en överhängande risk att jag kan låta gnällig och som en sur gammal gubbe när jag inte per automatik målar upp Juniorkornorna som den solklara guldkandidaten trots ett på pappret bra lag.
Anledningen är att man haft just det (bra lag) de senaste åren men presterat som sämst i de avgörande matcherna.
Ska Sverige ta medalj måste stjärnor som Lias Andersson, Ramsus Dahlin, Timothy Liljegren, Elias Pettersson och Alexander Nylander vara som bäst när det verkligen gäller något som varit ett stort problem de senaste åren.

Att fjolårets poängkung från JVM Alexander Nylander är tillgänglig för Thomas Montén och Juniorkronorna är en rejäl bonus och något ingen hade vågat hoppats på inför säsongen.
Rapporterna jag fått säger att Alex, efter omständigheterna, spelat okej  i Buffalos farmarlag Rochester och fått förtroende i alla spelformer men inte haft den poängutdelning som man på förhand trodde. Han missade hela försäsongen på grund av en underkroppsskada och gjorde inte debut förrän den 17e november vilket tror jag ligger till grund för beslutet att släppa honom till JVM.

Tveklöst är Nylander en spelare som Buffalo, ett av NHL’s sämsta lag, vill bygga sin framtid kring. De ser dock till den långsiktiga planen och i sinom tid förväntas Alex ta en stor och betydelsefull roll.
Buffalos General Manager Jason Botterill spelade själv tre raka JVM för Kanada mellan 1993-1996 och sägs vara en förespråkare för JVM och tror att detta kan gynna Nylanders utveckling.

Jag är tråkigt nog försiktigt optimistiskt inför årets JVM.
Finland, Kanada och fjolårsmästaren USA har ett på pappret minst lika starkt lag som Sverige och då har jag inte ens nämnt Ryssland som också kommer mönstra ett kompetent lag.
Ska Juniorkornorna ta medalj måste man klara av att prestera som bäst i de avgörande matcherna och inte vika ned sig som man gjort de senaste åren.

Alexander Nylander kommer säkert vara med i toppen av poängligan i år också. Nu är det dags att han spelar som bäst i en eventuell semifinal mot Kanada eller USA och de våldsamma tryck som kommer att vara i hans blivande hemmaarena i Buffalo.
Det är i de matcherna som Buffalos GM Jason Botterill vill se Nylander prestera mer än de fyra, fem poäng han lär göra redan i premiärmatchen mot Vitryssland den 26e december.

Tack för att ni tog er tid

Sanny