Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Dokumentär med en ödmjuk supertalang

Inför stundande Junior VM är en viss Rasmus Dahlin den spelare det snackas mest om eftersom han förväntas att väljas som nummer ett i sommarens draft.
Att det är stort här hemma i Sverige är en sak men inte ens jämförbart med hur det är borta i Nordamerika vilket jag själv fick erfara på nära håll

Kanadensiska Sportsnet gör en minidokumentär om de hetaste spelarna inför darften och först ut är inte helt oväntat 17-årige Dahlin.

https://twitter.com/Sportsnet/status/943653414176780288

Det är en otroligt proffsig och snygg dokumentär där man får följa Dahlin i hans hemstad Lidköping och även höra röster från bland annat hans enormt sympatiska familj.
Att Dahlin är en ödmjuk kille tror jag alla kan skriva under på vilket inte är svårt att förstå när man träffat hans familj som inte, på något sätt, svävat iväg eller ens blickar framåt mot draften som en hel hockeyvärld redan gör.
Jag fick själv frågan från Sportsnet att vara med och bistå med mina tankar kring Rasmus och som den linslus jag är satte jag mig mer än gärna i bilen ned till Lidköping i somras.

För mig som numera livnär mig på media måste jag säga att det var en enorm upplevelse att få se hur Sportsnet jobbar och vilket arrangemang och möjligheter de har.
Det är ingen hemlighet att vi ofta blickar mot Nordamerika och NHL för att inspireras i och kring våra sändningar men med de resurserna som de har till förfogande kanske det inte är helt rättvist att göra jämför sig med dem.
Sportsnet skickade delar av det team till Lidköping i vad som kallas ”find the story” och består av elva personer.
De har som uppgift att hitta infallsvinklar med NHL spelare och i det här fallet de kommande spelarna. De gör regelbundet unika dokumentärer och skildringar och har som enda uppgift att jobba med NHL och dess spelare. Ni som har någon som helst insyn i media förstår att det är resurser som något svensk mediahus inte är i närheten av.
Resultatet i dokumentären blev således därefter.

När jag efteråt satte och pratade med teamet från Sportsnet förstod jag än mer om vilket intresse och uppståndelse det är kring Rasmus Dahlin i Nordamerika.
De benämnde draften som ett ”life changing moment” för spelarna och i synenhet för de som väljs tidigt.
Att gå som nummer ett i draften är större än vad vi i Sverige förstår och bara för att förtydliga Rasmus storhet och hur de ser på honom så trodde dem att han förmodligen skulle valts som nummer ett om han varit tillgänglig för draften i sommars.
Det säger en del.

Om knappt en vecka börjar JVM där Rasmus Dahlin kommer vara i ständigt fokus.
Det ser vi fram emot va?

Tack för att ni tog er tid

Sanny