Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ned med foten nu SHL

Måste säga att jag blev förvånad när jag såg bilderna. Jag försökte hitta ursäkter för att det jag såg inte stämde men konkluderade med mig själv att det i grunden berodde på min egen värdering kring en personlighet mer än själva handlingen. Det är såklart helt fel.

Till och börja med. Det finns få spelare i SHL jag hyser sån respekt för som Linköpings Andrew Gordon för hans sätt att agera och spela på isen men även för hur respektfull och artig han är utanför planen. Jag vet att han körde över HV’s Sebastian Wännström på ett fult sätt men var sedan själv snabbt framme och tog avstånd från sin handling. Jag var därför tvungen att kolla både två, tre gånger och fyra gånger på den förstärkningssituation som renderade i en utvisning för Frölundas Matt Donovan igår.

https://twitter.com/roadlaker/status/943229479098470400

Det är den andra förstärkningssituationen vi haft i SHL på kort tid utan att SHL agerat på ett tydligt sätt genom att anmäla handlingen till Disciplinnämnden precis som man gjorde för något år sedan. En nämnd som sedan kan utdöma ett straff på 5000 kr. Det är en markering i sig där själva anmälan tydliggör att ingen accepterar detta inom hockeyn.

https://twitter.com/cmoresport/status/939519077600542720

Andrew Gordon är ingen spelare som ramlar lätt eller fått den stämpeln på sig tillskillnad från Brynäs Kevin Clark som jag förstått efter att ha pratat med några domare har en tendens att falla lätt. Det ska dock inte göra någon som helst skillnad på bedömningen och en förstärkning ska rendera i reprimander oavsett spelare och historik.

Det är fan dags för SHL att återigen börja markera mot förstärkningar och även klubbarna själva. Då går det inte att ha tränare som försvarar sina spelare och låtstats som det ändå händer varje match och att beteendet därför är accepterat. Det går såklart inte heller att ha en ”så kallad” expert som letar ursäkter till vissa spelarnas agerande. Med det sagt så är Andrew Gordons beteende lika förkastligt som Kevin Clarks var.

Vi inom hockeyfamiljen är väldigt snabba på att döma ut fotbollens förstärkningar. Det är nu dags att vi börjar städa framöver vår egen dörr och två så tydliga förstärkningar på kort tid utan att någon agerar är helt uppåt väggarna fel.

Tack för att ni tog er tid

Sanny