Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Håll käften och vinn matcher

Det blev inte helt oväntat en del svallvågor efter det att Per Ledin skrev på ett kontrakt med Karlskrona för resten av säsongen.
Onekligen är Ledin en profil som kommer att väcka en del känslor och jag tror att han mer än någonsin kommer att spela på det.
Och när rubrikerna runt Karlskrona kunde varit positiva (för en gångs skull) öppnade en av lagets mest rutinerade spelare käften och förstörde allt.

Det rubrikerna istället handlade om var Karlskronabacken Mattias Karlsson uttalande om ”det lämpliga i att värva en spelare” som snabbt gick att bygga rubriker kring. Och det är rubriker som den gode Karlsson måste ha ett bättre omdöme kring. Jag undrar varför han ens uttalar sig hur reaktionen var inom laget och framförallt, att diskutera ekonomin i media är knappast något som är bra föreningen
Det måste man som spelare ta hänsyn till förutsatt att man inte skiter i sin arbetsgivare.

Karlskronas VD Charlotte Gustavsson uttalade sig sent igår till Sydostran.se
När vi berättade nyheten för spelarna så blev de glada (värvningen av Per Ledin min anmärkning) Det här är ju en investering också i form av en duktig spelare och vi ser möjligheterna att det kan bli mer publik på matcherna. Vilket kan ge mer intäkter. Dessutom drar vi inte på oss några extra kostnader. Alexander Deilert lämnade oss och Ledin ryms inom budgeten. Det är grymt tråkigt när blir så uppförstorat.

Självklart ska spelarna ha sina pengar. Inget snack om det. Det går också att förstå om det infinner sig en frustration i att inte fått de pengar man har rätt till samtidigt som man värvar in Per Ledin. Men att uttala sig i media kring detta är något jag personligen är skeptiskt till. Det är såklart inte optimalt att klubben släpar med betalning och det kan till och med vara ett störningsmoment som visar hela vägen ut till match.
Men det måste man lösa internt och inte uttala sig i via media.
Som spelare är man en ambassadör för sitt lag och man ingår i en form av relation med den. Därför vänder sig den här typen av utspel i magen på mig.

Under flera av mina år i Timrå (innan det barkade åt helvete 2010) släpade föreningen med pensionsavsättningarna. Likväl sköttes det via kommunikation mellan spelarna och ledningen.
Inom laget litade vi på den uppsatta planen som föreningen gjort och de fanns inte på kartan att någon skulle uttala sig och om det skulle skett hade gruppen satt ned foten ordentligt.

Nej, spelarna ska inte sitta med armarna i kors utan är självklart berättigade de pengar som de har inskrivet i sina kontrakt.
Om Karlskrona i det här fallet har likvida problem måste man gemensamt se till att lösa det och ha en plan för när det ska betalas ut för att slippa de störningsmoment som kan uppstå. Men att diskutera det i media blir bara fel.
Så i fortsättning tycker jag att spelarna ska hålla käften och fokusera på att börja vinna lite matcher.
Det är nog bäst för alla.

Tack för att ni tog er tid

Sanny