Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

CHL- Inte det man behövde

Jag kan väl knappast påstå att jag varit något större fan av CHL och mitt intresse för turneringen är ofta svalt.
Samtidigt. När det börjar vankas kvart och semifinal är matcherna av bra kvalité och en bra möjlighet för CHL att försöka marknadsföra sin hockey på ett bra sätt.
Dessvärre får man göra det utan två av turneringens största stjärnor.
Det blir liksom inte seriöst för mig.

Att Växjö tvingas klara sig utan sin viktigaste spelare Viktor Fasth i en turneringen som många har svårt att ta på allvar ger den knappast någon mer trovärdighet.
Förbundskapten Rikard Grönborg har rätten på sin sida när han vill ha Fasth på plats i Stockholm under uppladdningen inför turneringen i Ryssland som startar på torsdag. Det är viktigt att förtydliga.
Samtidigt måste Svenska Ishockeyförbundet kliva in och backa upp Växjö så de får använda Fasth i den avgörande kvartsfinalen mot Bern.
Spontant kan jag också känna att CHL borde kunna försäkra sina lag om att spelarna är tillgängliga under matcherna som spelas under landslagsuppehållet. Något form av avtal måste väl finnas mer än en önska från CHL´s sida att man låter spelarna spela i turneringen?
Jag menar. Lek med tanken att Robert Rosén, Erik Martinsson, Daniel Rahimi, Toumas Kiiskinen och Janne Pesonen varit uttagna till respektive landslag och Finlands förbundsakten Lauri Marjamäki agerat som Rikard Grönborg.
Vem skulle brytt sig om CHL då?

Viktor Fasth är en av Europas bästa målvakter. Växjö tvingades dock klara sig utan honom i morgondagens kvartsfinal mot Bern © BildbyråŒn - SWEDEN ONLY
Viktor Fasth är en av Europas bästa målvakter. Växjö tvingades dock klara sig utan honom i morgondagens kvartsfinal mot Bern© BildbyråŒn – SWEDEN ONLY

Jämförelsen haltar en aning, men lek med tanken att det här scenariot hänt inför en kvartsfinalretur i fotbollens Champions League.

Nu skickar Svenska Ishockeyförbundet en tydlig signal att de ger blanka fan i CHL och det är knappast bra för en turneringen som redan har svårt att få fäste i Sverige.

Foto: Joel Marklund / BILDBYRŁN /
Foto: Joel Marklund / BILDBYRŁN /

Fotnot: Zurich får klara sig utan Fredrik Pettersson i sin kvartsfinalretur mot Liberec. Pettersson är också med under samlingen i Stockholm med Tre Kronor. Berns stjärnback Maxim Noreau är uttagen i Kanadas trupp som också ska spela i turneringen i Ryssland. Han har dock fått tillstånd från den kanadensiska lagledningen att delta i kvartsfinalen innan han ansluter till laget först på onsdag.

Tack för att ni tog er tid

Sanny