Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det är mer eller mindre OS laget vi ser

När Rikard Grönborg presenterade sin trupp inför den sista landslagsturneringen inför OS kan jag knappast säga att jag studsade till och spärrade upp ögonen av spänning eller nyfikenhet.
Jag hade verkligen hoppats på några nya namn från den truppen jag såg i den senaste turneringen.

Foto: Johan Bernströšm / BILDBYRÅN
Foto: Johan Bernströšm / BILDBYRÅN

Från det lag som spelade i Finland för nästan exakt en månad sedan är backarna Rasmus Dahlin, Simon Bertilsson, och Marcus Högström inte med och bland forwards är Andre Petersson, Patrick Cehlin, Rasmus Asplund, Johan Ryno och Joakim Andersson utbytta.
Med andra ord. Den ovanligt stora trupp (27 spelare) som Rikard Grönborg presenterade idag är till stor del den som kommer att spela OS i februari.

Truppen i sin helhet:
(Spelare markerad i fetstil är nya från senaste truppen)

MÅLVAKTER

30. Viktor Fasth
35. Magnus Hellberg

Kommentar: Inte mycket att säga om. Fasth är den givne ettan och Hellberg imponerande senast. Målvaktssidan är Sveriges starkaste lagdel.

BACKAR

3. Niclas Burström
4. Staffan Kronwall
5. Mikael Wikstrand
6. Patrik Hersley
7. Henrik Tömmernes
8. Johan Fransson
29. Erik Gustafsson
32. Magnus Nygren
44. Jonas Junland
51. Jonas Ahnelöv

Kommentar: Backsidan hade stora problem senast och jag hade därför hoppats att man kunde testa några fler nya namn. Mikael Wikstrand har imponerat i Färjestad och via sin rörlighet och spelskicklighet kan han spurta sig till en OS plats. Jonas Junland är en given toppback. Kul och se fjolårets bästa back i SHL, Henrik Tömmernes i Tre Kronor och se vad han kan uträtta. 
Annars vidhåller jag. Den svagaste lagdelen är backsidan vilket blir märkbart när Grönborg behåller så många spelare från förra turneringen trots att man ofta fick problem i egen zon.
Sverige har de senaste åren levererat klassbackar till NHL vilket gjort att marknaden på toppbackar i Europa urvattnats en aning.

FORWARDS

9. Robert Nilsson
10. Joakim Lindström
12. Fredrik Pettersson
17. Pär Lindholm
18. Dennis Everberg
19. Patrik Zackrisson
20. Joel Lundqvist
21. Andreas Engqvist
25. Viktor Stålberg
28. Dick Axelsson
33. Alexander Bergström
37. John Norman
45. Oscar Möller
58. Anton Lander
67. Linus Omark

Kommentar: Mer eller mindre likvärdigt som förra turneringen. Patrik Cehlin är skadad och både Rasmus Asplund och Joakim Andersson kom in sent i truppen förra gången. De enda två som egentligen är bortplockade är Johan Ryno och Andre Petersson. Jag hade gärna sett lite nya namn och låtit de givna spelarna vilat för att på så sätt öka konkurrenssituation ytterligare lite.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fotnot: Varken Elias Pettersson eller Rasmus Dahlin är uttagna eftersom de båda ska spela JVM i slutet av december. De är dock båda högaktuella för spel i OS

Tack för att ni tog er tid

Sanny