Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Tio juniorer- Han har varit bäst

På onsdag presenterar förbundskaptenen Tomas Montén truppen till Junior VM som spelas i Buffalo mellan den 26 december till femte januari.
Montén kommer att förfoga över en väldigt spännande trupp med massvis av skickliga spelare och blivande superstjärnor.
Jag har gått igenom juniorerna som spelat i SHL i år.
Och självklart.
Jag har tagit ut de tio bästa.

Häng med.

10) David Gustafsson HV71

171123 HV71:s David Gustafsson under uppvŠrmningen infšr ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och DjurgŒrden den 23 November 2017 i Jšnkšping. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRN / Cop 200
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN /

Har kommit in hos fjolårsmästarna och trots att han är född 2000 har han inte visat någon som helst respekt och verkligen tagit chansen och gjort avtryck till den grad att han på slutet fått ett större och större förtroende.
Ser isen bra och är väldigt smart i spelet. Tveksamt om Gustafsson tar sig hela vägen till JVM även om han varit bättre än Linköpings Fredrik Karlström lär nog den senare komma med i truppen baserat på den fina insats han gjorde i fjol mer än vad han presterat i år.

9) Marcus Davidsson Djurgården

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN

Hade det lite tufft att vinna förtroende och få istid hos Djurgården under inledningen av säsongen. Väl i en kedjan med Axel Jonsson Fjällby och brorsan Jonathan Davidsson har trion i vissa matcher varit Djurgårdens bästa enhet och även fått speltid i powerplay.

8) Filip Gustavsson Luleå

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN

Har en tuff konkurrens om istiden med den givne etta Joel Lassinantti men trots detta fått speltid i åtta matcher. Kommer att få bära ett stort ansvar i JVM. Lugn och stabil i målet.

7) Tim Söderlund Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRŁN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRŁN

Känns som en kopia på Viktor Arvidsson med sin härliga fart och energi. Inledde väldigt piggt med sex mål på de tolv första matcherna. Har sedan dess haft det lite tyngre med tio mållösa matcher. Likväl, arbetsinsatsen är alltid 100 procentig.

6) Axel Jonsson Fjällby Djurgården

Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRŁN
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRŁN

En av seriens snabbaste spelare som haft en underbar utveckling under säsongen. Fyra mål så här långt och under de senaste veckorna har Jonsson Fjällby varit en av stockholmarnas bästa och mest sevärda spelare.

5)  Isac Lundeström Luleå

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRŁN /
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRŁN /

Den här säsongen har Lundeström tagit sig an rollen som center på bästa tänkbara sätt. Tar stort ansvar i båda ändar av isen och stundtals visar han upp sina enorma skicklighet. Spelsinnet och framförallt balansen och förmågan att täcka puck är egenskaper som sticker ut.

4) Erik Brännström HV71

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRŁN /
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRŁN /

Fullkomligt briljant skridskoåkare som är duktigt på att transportera upp puck och är svår att sätta press på. Har tagit stora kliv från i fjol och gör alltid rätt saker utan att sticka ut. Har också mognat i spelet och tar ett större ansvar i egen zon och över hela banan. En kommande storback.

3) Lias Andersson Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /

Inledde säsongen i New York med Rangers som draftade honom som sjunde spelare i sommarens draft.
Väl tillbaka i SHL och Frölunda tog det några matcher innan Lias var i slag och kunde leva upp till de löjligt högt ställda förväntningarna.
På de senaste åtta matcherna har Lias stått för nio poäng och mer och mer visat sin fulla kapacitet.

2) Rasmus Dahlin Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /

Förväntningarna på Dahlin var höga inför säsongen och jag törs påstå att han överträffat dessa. Spektakulär och rolig att titta på med sin skicklighet att bära upp pucken och sin förmåga att fint bort meriterade SHL backar. En av svensk hockeys största talanger någonsin.

1) Elias Pettersson Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRŁN /
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRŁN /

Redan nu är det bara att konstatera. Elias Pettersson är en av seriens bästa spelare. Har förmågan att hitta spelare som få andra och med sin smartness hittar han ytor att utnyttja sitt fruktade skott. Med 29 poäng på 22 matcher leder Elias SHL´s poängliga. Jagar revansch i JVM från i fjol då han var lite av en besvikelse. I år lär han vara en av hela JVM’s största stjärnor.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fotnot: Jag har rankat spelarna baserat på prestationerna under säsongen inte för vilken spelare de spås kunna bli eller vad de gjorde i fjol.

Tack för att ni tog er tid

Sanny