Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Olycklig smäll men inget överfall

Att diskutera ansvarstagande på isen efter det att en spelare, i det här fallet Einar Emanuelsson, fallar tillsynes medvetslös ned på isen är både svårt och kan uppfattas respektlöst.
Jag tänker därför inte på något sätt ge mig på att analysera tacklingen eller att ens försvara eller döma ut någon.

Ibland önskar jag att vi kunde ha mer perspektiv, kunna ta två steg tillbaka och på så vis se på tacklingar.
Träffar den, som i det här fallet fel, handlar det nödvändigtvis inte om ett överfall medan marginalen till en hyllad tackling som vevas om och om igen kan vara hårfin.

Det som dock är viktigt att förtydliga.
Jag tycker absolut inte att det handlar om något överfall utan mer att båda spelarna bär ett ansvar i situationen.
Det var en tackling som blev olycklig men utan uppsåt att skada. Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag inte tycker den ska rendera i en avstängning.

https://www.youtube.com/watch?v=77vhvjAlQqE

Jag lämnar den däran och hoppas att Einar efter omständigheterna mår okej. Döma av bilderna så lär det såklart handla om en hjärnskakning vilket i sig såklart är för jävligt.

Men att rasa och kalla detta för ett överfall vore direkt okunnigt.

171130 LuleŒs Einar Emanuelsson ligger skadad efter tackling frŒn VŠxjšs Daniel Rahimi (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och LuleŒ den 30 november 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny