Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Har vändningen kommit?

Äntligen måndag och det är återigen dags att presentera Sveriges hetaste lista när jag utser Veckans lag och de största snackisarna.
Även den gångna veckan finns det många minnesvärda händelser och prestationer som är värda att belysa.
Jag lyfter bland annat fram veckans tackling, veckans junior, veckans comeback och så belyser jag anledningen varför en av guldfavoriterna hittat tillbaka till sitt spel.
Ja, ja, självklart utser jag veckans bästa spelare!

Veckans lag #9

Målvakt:

Johan Gustafsson Frölunda

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRŁN /
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRŁN /

Gustafsson har stundtals varit hårt kritiserad och inte alls fått spelet att stämma. Döma av den senaste veckan har det kanske lossnat både för Gustafsson och Frölunda. Fick förtroende i veckans tre matcher och insatserna där tyder på att Frölundafansen kan andas ut och återigen känna förtroende för sin målvakt.

Bubblare: Gustav Lindvall Skellefteå

Backar:

Jonathan Pudas Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Jonathan Pudas har tagit enorma kliv under säsongen och räknas numera som en av seriens bästa backar. Hittar alltid passningar ut ur egen zon och har därför vuxit ut till en nyckelpjäs i Skellefteås offensiva spel. Tar dessutom ett stort ansvar även i defensiven och är mer pålitlig över hela banan än i fjol.

Adam Almqvist Frölunda (2)

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Almqvist växer mer och mer och har den senaste veckan varit riktigt vass. Fick några fina passningar serverade från Ryan Lasch där han på patenterat Henrik Tömmernes vis smög in i banan och hittade utrymme för sitt direktskott.

Bubblare: Mikael Wikstrand Färjestad, Lukas Kilström Brynäs

Forwards:

Andrew Calof Växjö

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Efter matchen mellan Skellefteå och HV71 i lördags kom det fram Skellefteåsupportrar för att ta del av highlights från andra matcher där förra Skellefteåspelaren Andrew Calof svarat för tre mål mot Mora. Efter att precis bevittnat Skellefteå blivit nollade på hemmaplan var suckarna både höga och tydliga innan en sa:
– Varför behöll vi inte honom?
Som Calof spelar just nu är frågan berättigad.
Har fått ett rejält uppswing i år och har levererat storartat de senast veckorna.

Robert Rosén Växjö

 Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRN / COP 170
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /

Seriens smartaste spelare. Tveklöst. Se bara på vilken utveckling som spelarna haft i och kring Rosén de senaste åren. Listan kan göras lång, väldigt lång. Senaste i raden är Elias Pettersson och framförallt den här veckan ovan nämnda Calof. Ser isen som få och levererar den ena smörpassningar efter den andra.

Juuso Ikonen Brynäs

Foto: Johan Bernstršöm / BILDBYRŁN /
Foto: Johan Bernstršöm / BILDBYRŁN /

Har Brynäs möjligtvis hittat en duo som kan visa vägen på samma sätt som de haft de senaste åren? Döma av den senaste veckan verkar Ikonen hittat fin kemi Aaron Palushaj. Sex poäng från finländarens klubba i en vecka då man slog både Karlskrona och Örebro som man slåss med i botten av tabellen.

Bubblare: Andreas Engqvist Djurgården, Joakim Lindström Skellefteå, Elias Pettersson Växjö

Coach:

Roger Rönnberg Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN /

Tre segrar och återigen en offensiv som glänser. Vad som jag tror glädjer Rönnberg än mer är att spelet i egen zon med och utan puck blivit mycket bättre och framförallt mindre komplicerat. Har vändningen kommit för ett Frölunda som haft stora problem att hitta jämnheten under säsongen? Det känns så och det kan man är till stor del tack vare att man verkar prioriterat defensiven på slutet.

* * * * * * * * * * * * * * 

Veckans… Poängliga
Skärmavbild 2017-11-26 kl. 19.04.37

Veckans… Islossning
Luleås Robin Kovacs hade spelat tolv matcher utan att göra mål i årets SHL. Mot Skellefteå i torsdags kom årets första och av bara farten kom två till mot Karlskrona i lördags.

Veckans.. Nollor
HV´s Fredrik Pettersson Wentzel höll nollan mot Skellefteå i lördags och detsamma gjorde både Linköpings Jacob Johansson mot Mora och Luleås Joel Lassinantti mot Karlskrona.

Veckans… Hattricks
Färjestads Micheal Lindqvist smällde in ett mot Örebro och Andrew Calof gjorde det mot Mora.
Duon delar för tillfället skytteligan i SHL på 13 mål vardera.

Veckans… Leverans


I torsdags var samtliga 14 lag i farten och några av seriens bästa spelare bjöd på en stor show.

Veckans… Ras
Vanligtvis så defensivt starka Örebro släppte in tolv mål på två matcher innan men ”endast” släppte in tre mål mot Brynäs i lördags och inkasserade veckans tredje raka förlust.

Veckans… Drömstart
Rögle körde över Örebro med 6-1 i Cam Abbotts första match som coach i SHL och såg ut som ett helt nytt lag. Dessutom starkt att lyckats knipa en poäng borta mot Djurgården i lördags.

Veckans… Comeback
Djurgården fick tillbaka Andreas Engqvist till matchen mot HV71 i torsdags. Två matcher senare hade Djurgården tagit fem av sex poäng och Engqvist svarat för fem poäng.

Veckans… Insats
Skellefteås superkedja med Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström svarade tillsammans för 14 poäng i segermatchen mot Luleå i torsdags.

Veckans… Snackis
Upproret mot SHL kan knappast ha undgått någon.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen.
Det handlar om Utbildningsbidrag, det är för mig att ta ansvar för svensk hockey mer än något annat.

Veckans… Bytt är bytt
Två storstilade målvaktsinsatser höll ned siffrorna mellan Linköping och Mora i torsdags. På ena sidan stod nuvarande Moramåkvakten Christian Engstrand med ett långt förflutet i just Linköping och på andra sidan stod Linköpings-diton Jacob Johansson som tidigare spelat i Mora. Efter matchen klappades målvakterna om av spelare från de bägge lagen.

Veckans… Junior
Återigen. Klassen som Elias Pettersson håller just nu är inte att leka med. Frågorna och intresset från kanadensiska kollegor kring Elias är inte riktigt i nivå med RasmusDahlin men inte långt därifrån.

Veckans… Tackling

https://twitter.com/RoadLaker/status/934512912395390981

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ni får gärna vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström