Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En sista show?

Jag hann knappt landa i Skellefteå innan en hockeyintresserad man i övre medelåldern iklädd Skellefteåhalsduk slängde sig över mig för att fråga om vad jag trodde om Jimmie Ericsson fortsatta karriär….

Trots att skellefteå stundtals körde över Luleå igår och visade med eftertryck att man förfogar över Sveriges i särklass bästa kedja är mannen i Skellefteåhalsduk fråga relevant.
Dörren har öppnats på glänt en aning för profilen och den tidigare kaptenen Jimmie Ericsson.
Bara tanken på att få se honom i SHL och Skellefteå lockar.

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Jimmie Ericsson har tveklöst varit en av SHL’s största profiler de senaste säsongerna. Alltid i händelserna centrum, rapp i käften och en spelare som folk blir berörda av.
Det var beklämmande och se hur Jimmie fick följa match sju i kvartsfinalen mot Frölunda i fjol från läktarn efter den slewfoot och efterföljande avstängning som faktiskt fick SHL att ändra sin syn och bedömning kring vad som är en slewfoot eller ej. (Av den anledningen har antalet avstängningar för slewfoot varit obefintliga i år.)
I en match sju, den karaktären av matcher, har Jimmie alltid haft en förmåga att vara som allra bäst och framförallt få laget med sig.
Det skulle varit ett ovärdigt slut på en lång och framgångsrik karriär.

Jag tror fortfarande att Ericsson har ett bra år kvar i kroppen, en sista möjlighet att vinna och framförallt en sista gång att göra skillnad på isen.

Skellefteå är som bekant väldigt beroende av sin förstakedja med Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm och när den levererar vinner Skellefteå.
Bakom har Jesper Olofsson och Bud Holloway vaknat till liv och Adam Pettersson gör som alltid ett bra jobb i nu i skadade Matt Anderssons frånvaro mellan ovan nämnda duo.
Här ser jag dock att behovet finns. Jimmie Ericsson skulle med lätthet kunna ta centerrollen i andrakedjan och framförallt stärka upp laget när både Linus Lindström och Tim Söderlund spelar JVM.
Också i powerplay skulle Ericsson direkt kunna flytta in i sin sedvanliga roll framför motståndarmålet och där skapa än mer utrymme för Lindström och Möllers skott.

Det som är med Jimmie är att han kräver sin plats och framförallt så sitter han inte vid sidan och ser på.
Med sin smarthet och taktiska kunskap i kombination med hans förmåga att diskutera och engagera måste värvningen av Jimmie förankras i spelartruppen.

Låt oss hoppas att det blir en sista resa och att Jimmie får ett bättre avslut än han fick i fjol.

Foto: Joel Marklund / BILDBYRŁN /
Foto: Joel Marklund / BILDBYRŁN /

Efter det har jag ett jobbförslag åt Jimmie i och med SHL’s arbete kring spelarnas säkerhet.
Jag vill att Ericsson får en roll väldigt högt upp i hierarkien och har ett stort ansvar kring straff och spelarnas säkerhet.
Det skulle gynna alla.

Tack för att ni tog er tid

Sanny