Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Frihet- nyckeln till framgång

Idag gläder jag med mig alla Röglefans som för första gången på länge kan känna stolthet över sitt lag.
Inte nog med att man tog en övertygande seger, återigen kan man börja hoppas på en ljusare framtid i hockeymörkret som vilat tungt över Ängelholm.
Men än så länge är det för tidigt att måla ut Cam Abbott som en frälsare men nog har han skaffat sig en del förtroendekapital redan nu.

Det var med en stor nyfikenhet som jag bänkade mig för att se om detta Röglelag redan nu fått någon form av energi efter ett par träningar med Cam Abbott som ny huvudansvarig.
Även om Örebro var bleka tänker jag inte förringa Rögles insats.

Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN /
Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN /

I dagens SHL är det få lag, om ens något, som kan spela ut en motståndare utan mycket handlar om att jobba hårt, åka mycket skridskor, spela med inlevelse och som ett mindre spelskickligt lag måste man också ibland ta sig in under skinnet på motståndarna för att vinna fördelar.
Idag spelade Rögle som ett lag där prestigen om vilken roll man som spelare har eller vilken plats man har i hierarkien inte spelade någon roll.
Jag vet att Cam Abbott förespråkar kollektivet och man alltid vinner och förlorar som ett lag.
Bryan Lerg spelade hårt och intensivt i båda ändar av isen, Taylor Matson var arg och spred energi, Mattias From vågade hålla i pucken och skapa ytor med sin skridskoåkning, Alen Bibic hittade balansen mellan fysiskt och sansat spel och Edwin Hedberg som faktiskt var bänkad så sent som för en vecka sedan spelade återigen på instinkt och därmed använde han sin fart till sin fördel.

Jag kan på fullaste allvar inte minnas jag senast såg ett Rögle lag jobba så hårt och intensivt som man gjorde idag.
Och någonstans är det den identiteten som ska göra det ett helvete att möte Rögle framöver.

Det känns redan nu som om Cam Abbott satt ett spelsätt som spelarna trivs med och köper något som ingen av föregångarna lyckades med.
Han ger en stor frihet till sina spelarna med i gengäld kräver han ett stenhård jobb där ingen tillåts fuska i spelet utan puck och backchecking från samtliga spelare i sitt lag.

Efter den första perioden, vid ledningen 3-0, så ställde sig publiken och applåderade sitt lag.
Det var vackert efter allt de gått igenom på slutet.

Tack för att ni tog er tid

Sanny