Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det gör mig glad

Avstängningen på fem matcher för Linköpings Andrew Gordon var väntad efter den fula tackling han delade ut på Sebastian Wännström.
Rapporterna, även om jag inte ger mycket för de, säger att inget tyder på att Wännström fått en hjärnskakning trots det väljer HV71 att vila honom i kvällens match.
Det gör mig väldigt glad.

Generellt är jag lite emot att man ens uttalar sig i ett tidigt skede som det rör sig om en hjärnskakning eller ej då symptomen kan komma upp till 48 timmar efter smällen.
Det jag dock verkligen gillar, och något som inte skett för fem, sex år sedan, är att HV71 i det här fallet väljer att låta Wännström vila som en säkerhetsåtgärd.
Bara den signalen visar att vi kommit en bra bit på vägen.

Som alltid vid smällar mot huvudet är det svårt, nästan omöjligt, för utomstående att göra en bedömning utan det är endast den drabbade som kan säga hur han mår förutsatt han man inte drabbats av tex minnesförlust.
Som spelare är det svårt att säga ifrån eftersom man ibland kan vara rädd för att förlora sin plats i laget, vill visa karaktär eller helt enkelt inte själv kan avgöra hur man mår.
Det HV gör i det här läget, genom att vila Wännström, är att man skickar en tydlig signal att man bryr sig om människan och respekterar hjärnskakningar. Det gör mig faktiskt väldigt glad och har inte alltid varit en självklarhet inom idrotten.

Tack för att ni tog er tid

Sanny