Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Nu står de att känna igen

Luleå tog sin första trepoängare för säsongen och sakta men säkert börjar man skönja den hockey som Thomas ”Bulan” Berglund vill spela.
Idag var det en kompakt defensiv och Filip Gustavssons stabila spel som grundlade segern.

Jag är övertygad om att Luleå är på rätt väg och det kommer mer och mer återfå sin identitet- något som jag saknat de senaste åren.
Ett jobbigt och tråkigt lag att möta som är intensiva och väldigt kompakta över hela banan. Kanske inte det lag som kommer fullfölja mest tacklingar i serien utan istället åka mycket skridskor och den fart man har i forecheckingen ska man ha med sig hemåt när spelet vänder. Det lämnar dock inte utrymme för så mycket fysiskt inslag.
Det har gjort att en spelare som Anton Hedman hamnat utanför laget sedan Robin Kovacs värvades in.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRŁN /
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRŁN /

Jag har tidigare varit kritiskt mot Hedmans fysiska spel och för fyra år sedan gick jag hårt åt honom och benämnde honom som huvudjägare.
Sedan dess tycker jag dock (nej inte på grund av mitt uttalande) att Hedman har slipat sitt fysiska spel och numera är det relativt sällan som han sätter sig själv i sådana situationer.
Tyvärr tror jag dock att Anton Hedmans dagar i Luleå är räknade, trots att hans kontrakt sträcker sig till sista april 2019.

Någonstans känner jag lite av en sorg över det.
Jag menar. Ska det inte finnas plats för en spelare som Hedman i Luleå?
Han om någon har personifierat klubben de senaste åren vid sidan av Karl Fabricius, Jan Sandström och Johan Forsberg.
Hans närvaro på isen gör att spelarna ser sig omkring både två och tre gånger och han kan på så sätt öppna upp ytor för sina kedjekamrater.
I fjol var Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson en av få kedjor som faktiskt fungerade.
Jag tar för givet att det finns klubbar som tar emot Hedman med öppna armar om det nu är så att han själv är villig att flytta. För även om Luleå skulle göra honom tillgänglig på marknaden har Hedman själv alltid det sista ordet att avgöra sitt öde. För situationen just nu är inte optimal för en spelare av Hedmans kaliber.

Tack för att ni tog er tid

Sanny