Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett enormt tapp för svensk hockey

En av svensk hockeys största backtalanger kan vara förlorad redan innan vi ens lärt känna honom eller ens tagit del av bråkdelen av hans potential.
Det skulle kännas för jävligt rent ut 
sagt.

170124 Ršgles Timothy Liljegren under en ishockeymatch i SHL mellan Ršgle och DjurgŒrden den 24 januari 2017 i €ngelholm. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
Timothy Liljegren ryktas lämna Rögle. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN /
Röglebacken Timothy Liljegren är en av svenska hockeys allra största talanger. Den gångna säsongen fick han spolierad på grund av körtelfeber och väl tillbaka i spel tog det tid innan han hittade rätt.
Kommande säsong blir därför viktig för Liljegren och det skulle därför känns tråkigt om den kanske inte sker i Rögle istället för i AHL eller kanadensiska juniorligan. 

Min känsla är att Liljegren kan få ett stort genombrott och säkerligen vara god för uppåt 20 poäng från sin backposition.
I Rögle kommer han få en stor roll i laget med massvis med istid och möjlighet till utveckling. Kanske också till den grad att han får prova på spel med Tre Kronor likt Frölundas Rasmus Dahlin fick den gångna säsongen.
Det är en utveckling och lugn jag hade förespråkat.
Visst, man ska vara försiktigt med pekpinnen och berätta vad som är bäst för varje enskild spelare. Något facit på vad som är bäst kommer man aldrig att kunna få (lex Hampus Lindholm) utan den dagen det går åt skogen kommer folk ända stå där och säga: Vad var det jag sa

För Rögle blir det såklart ett hårt slag. Liljegren var förmodligen tänkt som en topp-fyra-back i laget. Eftersom han spelar under ett så kallat rookieavtal så innebär det en lön på ca 20 000 kr i månaden.
Om Rögle ska ersätta honom med en back med liknade egenskaper lär det kosta minst sex, sju gånger så mycket samtidigt som de tappar en ”egen” spelare som skapar intresse i Ängelholm.

Jag håller tummarna för Rögle att Timothy Liljegren stannar ytterligare en säsong. Personligen tror jag det valet på sikt skulle gynna honom samtidigt som vi på nära håll får ta del av hans genombrott. För oavsett var Liljegren kommer att spela nästa säsong är detta en talang utöver det vanliga.

Tack för att ni tog er tid

Sanny