Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

De tvingas ta risker

Moras resa till SHL var lika imponerade som oväntad.
Det vållar en del problem och istället för att kunna vara noggranna i sina rekryteringar tvingas man chansa och förlita sig på kontakter.
Det är riskabelt.

Avancemanget till SHL föll sig rätt naturligt längs resan även om det inte var något som någon i Mora hade förväntat sig.
Hittills har det varit sparsamt med värvningarna där namn som Tomas Skogs, John Persson och Jacob Lagacé sticker ut.
Det är tre spelare som sedan tidigare är kända på den svenska marknaden där framförallt John Persson kan få sitt stora genombrott efter ett par säsonger med Färjestad.

Nu tvingas Mora stärka upp med spelare som man förmodligen inte scoutat eller sätt själva och istället förlita sig på kontakter och deras referenser.
Precis en sådan värvning är backen Steven Seigo från den finska ligan och Lukko Rauma.
Mora IK:s sportansvarige Anders Sundby kommenterar värvningen.
Steven är en skridskoskicklig offensiv back med bra puckbehandling och ett bra skott. Vi har letat efter en back med den kravprofilen som han besitter, så givetvis känns det bra när han nu skrivit på för oss.

Jag förstår såklart problemtiken. Avancemanget stod klart förhållandevis sent samt att spelarna som nu behövs hade de inte haft en chans på om man spelat kvar i Hockeyallsvenskan.

Steven Seigo är en chansvärning som mycket väl kan få svårt att anpassa sig till hockeyn i SHL som skiljer sig rejält från den statiska hockey i den finska ligan. Jag betvivlar inte eller ifrågasätter Moras  sportgrupp utan konstaterar bara att man nu tvingas chansa rejält.

Tack för att ni tog er tid

Sanny