Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Växt ut till en guldfavorit

Det finns ett lag som står ut i VM och det är varken Sverige eller Kanada.
Som det ryska laget spelar just nu har jag svårt att se något annat lag rå på dem.
Jag hoppas jag har fel.

Spelglädjen och lekfullheten i det ryska spelet är rolig att se på. Rörligheten, de snabba passningarna i djupled och tempoväxling gör att de växt ut till favoriter.
Samtidigt. Man vinner inte ett mästerskap utan en stabil defensiv.
Helt riktigt.
Rysslands defensiv är ramstark med två målvakter av högsta klass och en backsida som är fysiska, stabila och framförallt rörliga. Forwards, oavsett roll i laget, gör skitjobbet genom att ligga i skottlinjen, backchecka och ta smällar. Som när storstjärnan Vadim Shipachyov i den andra perioden mot Lettland backcheckade över hela banan och avvärjande en målchans vid ledning med 4-0.

Hockeyn har utvecklats stadigt och det nästan alla numera förespråkar är fart vilket ibland går ut över kvalitén på passningarna. Ryssarnas spel skiljer skiljer sig en del. Visst att det stundtals är högt tempo men den stora skillnaden jag ser är kvalitén på passningarna som i sin tur är det som driver på farten i matcherna och inte själva skridskoåkningen.
Det gör att spelet ibland kan se lite segt och lojt ut för att sekunden senare explodera.
Dessutom förfogar man över några av turnerings allra bästa och mest sevärda spelare i form av Artemi PanarinNikita KkcherovVadim ShipachyovAnton Belov och Yevgeni Kuznetsov.
Spelare av absoluta världsklass där backen Anton Belov är en personlig favorit och Artemi Panarin är VM’s bästa spelare.

https://twitter.com/cmoresport/status/864202780122034176

Ryssland har imponerat så här långt och är laget att slå och således min favorit till guldet.

Till sist:
Det är nästan svårt att hålla sig för skratt va?

https://twitter.com/cmoresport/status/864155019171450881

Tack för att ni tog er tid

Sanny