Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Straffet står inte i paritet med handlingen

Skellefteå kaptenen Jimmie Ericsson stängs alltså av i tre matcher för den kampsituation (slewfoot) som sker Frölundas Matt Donovan i den tredje perioden. 

Precis som jag var inne på gällande avstängningen på Sean Bergenheim tycker jag det är på tok för hårda straff.

I Jimmies fall är jag osäker på om jag ens vill kalla det för en slewfoot.
För mig krävs en tydligare bensvepning samtidigt som man trycker ifrån med armen.
Kan det helt enkelt inte vara så att Ericsson, till vilket pris som helst, vill ta sig in framför mål före Matt Donovan?
Jag ser, precis som du, att Ericsson delvis välter Donovan över sitt vänsterben men också att han inte sveper med benet eller foten i någon större utsträckning.
Skärmavbild 2017-03-28 kl. 12.35.09

Jag hoppas och tror att man diskuterar detta under sommaren.
För mig är tre matchers avstängning ett straff som inte står i paritet med själva handlingen.

Jämför man med liknande situationer under säsongen var en avstängning rätt väntad precis som den var på Sean Bergenheim i match ett.
En domare jag pratade med om just Slewfoot vittnade om att situationerna är svåra att se och bedöma på isen. Det förstår jag.

Skellefteå tappar en av sina bästa och viktigaste spelare.
Det är ett enormt avbräck i jakten på semifinalplatsen.

Även Malmöbacken Stefan Warg stängs av i två matcher efter situationen framför mål med Dennis Everberg. Everberg har faktiskt redan tappat balansen innan Warg får upp foten mot Everbergs ben. Det var inget som Disciplinnämnden tog hänsyn till.

Till sist. Jimmie blir inte avstängd för att det är Jimmie utan för att den här typen av handlingar lett till avstängning tidare. Han är en spelare som väcker känslor och som jag kommer sakna i morgondagens stekheta match.

Fotnot:

En slewfoot är när en spelare som på ett farligt sätt angriper en motståndare bakifrån genom att sparka undan benen eller fötterna på denne, eller som fäller en motståndare bakåt genom att dra denne baklänges samtidig som foten eller benet används för att sparka undan motståndarens fötter eller ben.

Tack för att ni tog er tid

Sanny