Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Rätt väntat ändå

Färjestad och Leif Carlsson bryter sitt samarbete trots att ett år återstår på kontraktet.
Jag ska inte säga att det direkt kom som en chock.
Nu är tiden mogen att ta in en tränare utifrån med ett större tålamod än tidigare.

170304 FŠrjestads trŠnare Leif Carlsson jublar efter vinsten mot HV71 efter ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och HV71 den 4 mars 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /
Tiden för en förändring är kommen och arbetet lät ha pågått sedan det stod klart att Håkan Loob lämnar föreningen den sista april.
Eftersom Färjestad varit tydlig med en riktningsföränding har påbörjats har nog både Färjestad och Leif Carlsson känt på sig att samarbetet var på väg mot sitt slut.
Jag menar. Är Färjestad i en process att förändra så måste de ledande personerna bytas ut.
Annars blir en förändring svår att genomföra.

Jag hade Leif Carlsson som tränare under drygt två år. Vi trivdes bra tillsammans och ”Leffe” var en starkt bidragande orsak till att jag vid 31 års ålder gjorde en av mina bästa säsonger.
Han hjälpte mig med detaljer i spelet såsom hur jag skulle använda min klubba på ett effektivare sätt i försvarsarbetet, bli rörligare på skridskorna och utvecklade mitt skott.

Med det sagt. Beslutet av avsluta samarbetet var direkt oundvikligt.
Leffe är en stark person och att driva igenom en förändring med honom som huvudansvarig skulle varit mer komplicerat.

Är det dags med en helt ny tränare utifrån?
Jag tror tiden är kommen.
Den nya tränaren kommer att backas upp på ett helt annat sätt än vad tidigare tränare utifrån gjorts. Nu finns det ingen som säger eller via kroppsspråket visar att så här ska vi göra och alltid ha gjort.

Tack för att ni tog er tid

Sanny