Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Nu sätts den på prov

Andreas Borgman stängs av i fem matcher efter den armbågstackling han delade ut på Färjestads Per Åslund igår.

Jag försvarar inte Andreas Borgmans tackling (!). Läs meningen igen.
Jag försvarar inte Andreas Borgmans tackling.
Men som spelare och även domare är det sanslöst små marginaler om en tackling blir okej eller om en domare står i en position att se händelsen och uppfatta den korrekt inom loppet av hundradelar. Det finns inte en chans i världen att Andreas Borgman satte upp den armbågen medvetet.
Lika lite som det var medvetet med en uppgående rörelse när Johan Ryno tacklade Emil Johansson under åttondelsfinalerna. Det är min uppfattning.

Jag ska inte älta mer om tacklingen i sig utan konstaterar att det som jag målat upp som HV’s styrka verkligen sätts på prov. Jag har påtalat bredden som laget besitter som en anledning att HV inför slutspelet var det lag jag tippade som vinnare. Med David Ullström skadad för resten av slutspelet och Andreas Borgman avstängd är det upp till bevis. Med backar som Erik Brännström och Niklas Hansson vid sidan finns det spelare redo att kliva in och göra ett utmärkt jobb.

Som sagt. Bredden imponerar. Det lär bevisas nu.

Andreas Borgmans straff är tidsbestämt och innefattar potentiella matcher. Han är tillbaka till semifinal nummer två. Detta enligt RF’s stadgar gällande avstängningar som ska vara tidsbestämda.

https://twitter.com/shlse/status/844894887371771905

Tack för att ni tog er tid

Sanny