Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

De visar klass

Skellefteå spelar sin bästa hockey för säsongen.
Skellefteå spelar slutspelshockey.
Skellefteå är på god väg till semifinal efter att ännu en gång lyckas tygla Frölunda på ett effektivt sätt.

Med ett försvarsspel av högsta klass, avvägningar i presspelet över hela banan och puckkontroll där man inte tappar en enda puck som ger Frölunda energi känns Skellefteå återigen som ett guldlag.
Det var knappast något jag trodde för ett par veckor sedan.
Skellefteå var lite av en besvikelse under grundserien trots att man endast var nio poäng efter Växjö som vann grundserien.
Det säger en del om vilka krav man ställer på Skellefteå.

Jag pratar ofta om karaktär som en anledning när lag vinner matcher eller slutspelserier. Skellefteå insats idag är ännu ett bevis på det. Jag vet inte hur många skott som man täckte och framförallt hur samspelta man var i försvarszon.
Frölunda hade svårt att komma in på mål, väl där var Skellefteå i numerärt övertag och Frölunda kunde inte skapa tryck och vinna andrapuckarna (läs returerna).

170323 SkellefteŒs Joakim Lindstršm under kvartsfinal 4 i  ishockeymatchen i SHL slutspelet mellan SkellefteŒ och Fršlunda den 23 mars 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117
Skellefteå är numret större än Frölunda.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Avsaknaden av Sean Bergenheim och Johan Sundström är något som Roger Rönnberg inte vill använda som ursäkt. På lördag är Bergenheim tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning. Det är energiboost som Frölunda är i kraftigt behov av. Döma av det jag såg idag är det dock inte mycket som talar för Frölunda.

Skellefteå spelar sin bästa hockey för säsongen. Nu vet Frölunda vilken nivå som krävs för att förlänga säsongen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny