Sanny Lindströms blogg

Bra final. Men kära nån. Hjälp honom

Den första Hockeyallsvenska finalen mellan Karlskoga och Mora var en härligt intensiv match som präglades av fysiskt spel och känslor. Den här matchserien kommer att bli episk, känslorna gick nästan att ta på.
Jag vill ha mer. Mycket mer.

Karlskogas kapten, kultspelare, legend, buse och retsticka Daniel Wessner sa efter den första perioden att Karlskoga skulle nöta ned Mora över fem matcher.
Innan dess hade han hunnit käftat med Moras assisterande tränare och retat gallfeber på Moras spelare.
Just därför tror jag att denna serie kommer bli sanslöst charmerande.
Två lag som kommer att ge allt och verkligen med en inlevelse som man endast ser i slutspelssammanhang. Fysiskt spel, snabba spelvändningar och framförallt massvis med känslor.

Jag ställer mig dock väldigt frågande att Hockeyallsvenskan väljer att köra med en huvuddomare i den här typen av matcher.
Nu gjorde David Bergman ingen dålig match med det kommer att bli tufft att hantera de här matcherna framöver.
Spelvändningar från båda lagen är snabba och presspelet utstuderat vilket gör att matcherna pulserar i tempo. Omöjligt för en huvuddomare att hänga med och klara av att positionera sig.
I match tre, fyra eller eventuellt match fem när lagen är lite möra och mentalt slitna kommer det att uppstå fler situationer som lär kräva fler ögon.
Jag hoppas att Hockeyallsvenskan väljer att se över detta omgående!

151010 Domaren David Bergman under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan TimrŒ IK och Sundsvall Hockey  den 10 Oktober 2015 i TimrŒ. Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108
David Bergman gjorde ingen dålig match. Att vara ensam huvuddomare i den här typen av matcher är ett omöjligt uppdrag. Foto: PŠr Olert / BILDBYRÅN / 
Karlskogas chans att vinna matchserien är att via fysiskt spel får ned Moras fart som de får med sitt raka spel där och är väldigt duktiga på att bygga upp genom mittzon.
Moras Jocob Nilsson är verkligen en härlig spelare.
Vilken teknik och fart. Här snackar vi om en spelare som verkligen driver sitt lag och dess offensiv.

Det enda som höll Karlskoga kvar i matchen var målvakten Andrew Engelage.
Han kan på egen hand vinna den här serien. Han kan nog till och med spika igen i eventuella matcher mot antingen Leksand eller Rögle. Matchens bästa spelare, utan tvekan.
Christian Engstrand i Moras mål?
Klassräddningen på Mikael Eriksson, Daggen kallad, efter fyra minuter i den tredje perioden var förstklassig liksom hans spel varit sedan han kom till Mora.

Victor Ejdsell vann poängligan i Hockeyallsvenskan och lär således har en del anbud från SHL inför nästa år. Idag stod han inte att känna igen även om prestationen inför Karlskogas 1-1 mål andades klass. Här finns mer att hämta trots att han lär kunna förvänta sig en fortsatt hård uppvaktning från Moras spelare.

Det var en riktigt bra match mellan två sevärda lag. Mora var snabbare och det mer spelförande laget. Nu flyttas seriens upp till Mora och två matcher. Trots att Mora vann idag och kan avgöra i de nästkommande matcherna är den här serien långt ifrån över. Det tror jag Daniel Wessner håller med om.

Tack för att ni tog er tid

Sanny