Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det var inte många som trodde

Karlskrona gjorde det som man gjort som allra bästa under säsongen.
En stabil defensiv insats som i sig var lika rolig att bevittna som en tysk matinéfilm dubbad på rysska efter en blöt fylla kvällen innan.

För tusan… Karlskrona ska inte skämmas.
Absolut inte.
Efter dagens seger tyder mycket på att de säkrat en plats i åttondelen. Det var ingen utanför 0455- området som trodde inför säsongen.
Det förtjärnar respekt.
Dessutom upplvede jag återigen ett lag som jobbade och slet för varandra. Något som jag saknade under Pelle Hånbergs sista matcher.

Leksand inledde piggt. De första fyra minuterna strålade masarna av självförtroende. Publiken öste på, spelarna gjorde detsamma. Bäst av alla var Oscar Lang som flög fram på isen.
Jag log när jag såg hans företagsamma spel, matchen igenom.

Oskar Lang har en härlig skridskoåkning och driv. En av matchens bästa spelare Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN  /
Oskar Lang har en härlig skridskoåkning och driv. En av matchens bästa spelareFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRŁN /

När sedan Karlskronas Victor Aronsson hittade Marcus Paulsson med en genomskärare som fick Leksandsbackarna Joe Piskula och Olle Alsing att se ut som statister i en romantiskt komedi hade Karlskrona fått matchen precis dit de ville.

Målskytten Marcus Paulsson gjorde för övrigt en riktigt bra match. Han var involverad, intensiv och delaktig i det mesta som hände i offensiv väg för Karlskrona.
Jag har själv spelet med Paulsson under nästan fyra år och vet vilken humörspelare han är. Kommer han  in i matchen på rätt sätt så är han en av seriens bästa och mest sevärda spelare. Idag var en sådan dag.

170128 Karlskronas Marcus Paulsson jublar efter han gjort 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och Karlskrona den 28 januari 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
Marcus Paulsson är en spelare med spetskompetenser.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

För Leksands del var förlusten tung. Jag vet inte för vilken gång i ordningen som Leksand vikt ned sig när de haft chansen att äta upp glappet till lagen framför sig.
Jag vidhåller. Leksand saknar spets vilket blir som mest märkbart vid spel i numerärt överläge. En sak kan jag säga, det saknas inte vilja.
Överambitionen i framförallt uppspelsfasen tenderar att bli till  frustration.
Kval eller inte, en sak är säker.
Den här spelformen måste Leksand komma tillrätta med.

Jag var på matchen med min svåger och systerson från Falun som båda sympatiserar med Leksand.
I bilen tillbaka till Falun skrattade svågern till när han insåg att man som Leksing år efter år sitter och räknar poäng och kommande matcher.
Så här är det att vara Leksing. Man kan aldrig känna sig lugn.

Leksand missade en chans att sätta ytterligare press på Örebro ovanför strecket.
En sak är dock säker.
Jag räknar inte ut Leksand.

Tack för att ni tog er tid

Sanny