Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ett nytt namn som ska leda klubben in i framtiden

Processen med att hitta en ersättare till Håkan Loob har pågått ett tag. I Karlstad, staden där jag bor, har spekulationerna varit många.
Ett första namn är nu presenterat, Peter Jakobsson. Oväntat men likväl ett namn som jag tror kommer att bli riktigt bra.

Redan förra veckan skrev både Värmlands Folkblad och MrMadhawk om Peter Jakobssson i en av rollerna i Färjestads nya sportsliga ledning.

Peter Jakobsson är kanske ett okänt namn för många.
Han spelade i Elitserien under elva års tid, med Västerås, Färjestad och Malmö och hann även med spel i både Tyskland och Österrike.

Foto: Färjestad BK

Jag känner Jakobsson väl sedan några år tillbaka. Han har drivit ett Pensionsförsäkrings företag och på så vis har våra vägar korsats.
När vi träffats har vi pratat mer om hockey än själv pensionsplaceringarna. Peter brinner för individuell utveckling och har ett allmänt bra hockeyöga och sunt synsätt på sporten.
Det som kännetecknar Peter är hans sociala kompetens och utåtriktade personlighet.
Han har en energi som smittar av sig och via sitt jobb som rådgivare har han också ett säljtänk något som jag anser är viktigt i rollen som sportchef. 

Till dagens ungdomar (fan vad gammal man känner sig när man skriver så) måste man kunna sälja in ett koncept. En utvecklingsplan helt enkelt. Hur ska man gemensamt kunna nå spelarens och klubbens mål och framförallt, hur kan man utveckla spelaren? Något som givetvis måste följas upp och kvalitetssäkras.

Inte helt olikt det jobb som Jakobsson gjort med sina klienter och dess investeringar.
Han har rest land och rike runt för att upprätthålla en personlig relation med dessa och räds varken resor, sena kvällar eller hårt jobb vilket är AO för en sportchef i jakten på nya guldkorn.

Peter Jakobsson är ett första namn för Färjestad att bygga sin sportsliga organisation kring.
Jag gissar att det kommer att presenteras ytterligare några namn framöver i vad som ska utgöra kärnan i verksamheten.
I en förändring likt den Färjestad har framför sig krävs det säkerligen en del obekväma beslut.
Peter Jakobsson kommer vara en del av dem.
Jag tror han kommer klara uppgiften galant.

Till sist.
Utöver de värvningar sportcheferna gör brukar de bedömas hur tillgängliga de är. De senare är Peter Jacobsson överlägsen på.
Oavsett när jag hört av mig så har han alltid ringt upp så fort han fått möjlighet.
Förutom idag när han visst satt på ett viktigt möte.
Jag tror nog han insåg att samtalet handlade mer om hans eventuella sportchefsroll än om pensionerna.

Tack för att ni tog er tid

Sanny