Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det skulle faktiskt förvåna mig väldigt mycket

Jag led med Modo och min tidigare lagkamrat Pär Styf som för dagen basade över Modo.
Ett stukat självförtroende kan lamslå ett helt nervsystem.
I alla fall är det precis så det kan kännas som spelare vid stressade och pressade situationer.
Det kan förvandla en duglig hockeyspelare till en medioker dito.

Tillslut fick Modo och Pär Styf ändå jubla i hans enda match som huvudansvarig. Det gladde mig.

Att spela på hemmaplan i ångestfyllda matcher, som dagens match mot Vita Hästen, kan vara otroligt svårt att hantera.
Balansen mellan att ett lugnt och tryggt spel som inte blir för passivt och energifyllt spel som inte blir för övermodigt kan vara svår att hitta.
Av den anledningen var det starkt av Modo att lyckas vinna trots att de var märkbart tagna och pressade i den tredje perioden.

Jag tror att rutinerade Per Bäckman som tillträder som ny tränare kan göra stor nytta de resterande fem matcherna.
Han om någon vet hur man styr upp en defensiv och en trygg grund att stå på.
I Modos läge kommer det inte bjudas upp till något skönspel. Det skulle faktiskt förvåna mig väldigt mycket om Modo inte kommer att spela ett väldigt strikt styrspel med fokus på att stänga igen mittzon för att sedan kunna kontra.

Jag knycker några rader från Per Bäckman blogg (där han beskriver Karlskronas spel) som sammanfattar hur jag tror Modo kommer att spela för att klara sig undan ett negativt kval:

”De har på pappret ett av ligans sämre spelarmaterial. Därför förstod de att de inte kommer att skjuta många mål. Då gäller det att ha ett fantastiskt disciplinerat försvarsspel och minimera individuella misstag. Det är alla lags dröm att få sina spelare att vara disciplinerade och släppa in lite mål. Tyvärr lyssnar inte alla spelare utan kör sitt eget race.”

”Det är befriande med ett lag som vågar stå emot detta DRAVEL om modern ishockey, mycket puck, långa anfall, sätt press och en massa andra floskler. Istället för att jaga motståndare och puck över hela banan och jaga fram motståndare när de har burskydd väljer Karlskrona när man skall spela samlat i mittzon eller checka i anfallszon.”

”Det många inte har fattat är att 80 procent av målen kommer till i spelvändningar och PP. När man har varit i anfallszon 40 sekunder finns det ingen kraft kvar till bra avslut. ”

Per Bäckman är känd för sina hårda nypor. Han kommer inte acceptera att inte någon underkastar sig det jobb och strikta spel som han kräver.
Det behöver Modo som efter dagens seger har tre poäng upp till åttondeplatsen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny