Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Min syn på självmålet

Jag är införstådd med att valet att ta ut målvakten vid avvaktande utvisningar är frivilligt. Att det dock ska kunna bli mål som igår när Chris Abbott skickade in pucken i det egna målet är inget jag gillar.

Så länge det inte handlar om att man gör mål frivilligt i det egna målet för att få tekning i anfallszon (vem som nu skulle göra det) anser jag att dessa mål ska underkännas.
Nu händer detta sällan och det lär såldes dröja tio år innan vi diskuterar det igen.
Istället fick Frölundabacken Oscar Engsund klä sig i hjälterollen när han via sitt täckta skott var den sista Frölundaspelaren som rörde pucken och därmed kunde tituleras sig matchvinnare.
Målet var förresten Engsunds första i SHL, ett mål han aldrig lär glömma.
Frågan är om han fick pucken som är brukligt när en spelare gör sitt första mål i SHL?

Matchen i sig var av högsta kvalitet där min bestämda uppfattning var att HV’s första period var en stundtals dominans. Delaktigheten från backarna och forwards var stor och spelet av högst fart.
Frölunda kan tacka sin målvakt Johan Gustafsson att de endast var underläge med ett mål efter första perioden.

Det påminde mig faktiskt om fornstora dagar när skräcken och respekten för att spela mot HV71 i i Kinnarps Arena var stor.

HV drog på sig alldeles för många utvisningar i den andra och tredje perioden. Jag kunde räkna till fyra, fem onödiga utvisningar som gav Frölunda energi och en ingång i matchen.

I den tredje perioden kom Frölunda ut starkt och HV71 blev passiva och ofta stillastående i sitt presspel.

Att matchen sedan avslutas på det sättet var högst osannolikt och en regel jag knappast gillar.

Underhållningen och kvalitén på matchen gick inte att klaga på.
Frölunda känns som om de är på rätt väg.
Jag är införstådd med att det kommer att ta tid att få alla nyförvärv att anpassa sig till Frölundas spel och träningsfrekvens.
Igår gjorde backen Matt Donovan sin bästa match för säsongen. Det meriterade nyförvärvet har haft svårt att övertyga under försäsongen och de inledande matcherna på säsongen.

Till sist. 

Bloggen kan fungera bra som ett förtydligande eftersom jag gjorde en intervju med lokaltidningen JP.se. Där jag ärligt kan säga att orden inte direkt känns som mina.

Tack för att ni tog er tid

Sanny