Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Hetare än World Cup finalerna

Efter att både Örebro och Leksand förlorat sina respektive matcher är mötet lagen emellan en match som jag skulle kunna benämna som krismöte.

Jag vet, kanske en smula överdrivet. Likväl är det en match med en enorm press på de båda lagen där Örebro hamnat i en situation de nog inte förväntat sig.
För visst hörde jag väl ambitioner om en topp sex placering inför SHL premiären?

När jag inför säsongen ombedes att tippa och ranka lagen hade jag Örebro i botten av tabellen.
Många ställde sig frågande med motivering att Örebro lyckas landa etablerade värvningar i form av både Tom Wandell och Joakim Andersson. Den sistnämnde går skadad och ryktas ha en lång väg tillbaka till spel.
Det pratas till och med att den tilltänkta stjärnan kan missa hela säsongen även om jag hörde en prognos om comeback runt jul.
Om det stämmer så sätter det återigen behovet eller kanske avsaknaden av en noggrann läkarundersökning på sin spets.

När jag tillsamans med mina kollegor Tommy Åström och Petter Rönnqvist under gårdagens sändning på Cmore pratade om vikten av mötet mellan Leksand och Örebro fick jag mail och meddelande via Facebook och Twitter varför vi fokuserade på det negativa.

Jag förstår inte riktigt det resonemanget.
För mig handlar det om att bygga intresse.
Det finns ingen match jag hellre följer i morgon än den mellan Leksand och Örebro. Faktiskt.

Som spelare, om jag framförallt klär mig i Örebros färger, börjar en viss känsla av panik smyga sig på. Man vet, trots att det handlar om den fjärde omgången, att detta är en måstematch.
Det finns egentligen få saker som är svårare för ett lag och spelare med ett stukat självförtroende än att vinna en match som alla förväntar sig ska vinnas.
Det kan låsa sig mer än brukligt där pressen och stressen tar överhand-  det som vanligtvis går per automatik blir svårt och omständigt.

Det känns kul att från sidan, redan i Örebros fjärde och Leksands femte match för säsongen, kunna se fram emot en batalj med entusiasm, spänning och glädje.
Jag gnuggar händerna även om jag inte på något sätt unnar något av lagen motgång.
Om jag skulle velat spela och saknar den här typen av matcher.
Absolut inte!

För mig handlar SHL om närhet, känslor och engagemang.
Att redan såhär pass tidigt lyckas skapa den här spänningen kring en enskild match känns både attraktiv och roligt.

Hur jag tror att det går?
Leksand vinner med 4-2.

Till sist

För mig tog World Cup slut i samband med att Sverige åkte ut mot Europa i semifinalen. Jag påtalade redan inför turneringen att både det europeiska och det nordamerikanska laget var två jippolag.
Jag står fast vid det även om de unga nordamerikansk stjärnorna charmade brallorna av mig.

Trots mitt ointrssse för finalen satt jag vaken för att se Viasats studio inför nattens match.
Min inställning till World Cup och dess jippolag har inget mot Viasat att göra vilket en del har en tendens att tro för att min arbetsgivare heter Cmore.
Deras studioinramning med Niklas Jihde, Erik Granqvist och Rickard Wallin har varit lysande samtidigt som Frida Nordstrand, Jonathan Lindquist och Johan Kücükaslan bidragit med pigga instick och intervjuer.

Även om världens bästa spelare drabbades samman så saknade jag nerven och de riktiga känslorna.
Av den anledningen ser jag mer fram mot morgondagens match mellan Leksand och Örebro än vad jag gjorde till World Cup finalerna
.
Det är äkta och mer på riktigt!

Tack för att ni tog er tid

Sanny