Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En dokumentär om en av svensk hockeys största

Jag älskar när svensk hockey, dess klubbar, media och fans hyllar de stora spelarna för deras prestationer likväl som deras personligheter-även den dagen de faktiskt slutat.

Är ni är av samma åsikt rekommenderar jag att ni tar en knappt timme av er tid och ser dokumentären som John Senewiratne har gjort med tidigare Linköping och Frölundaspelaren Magnus Johansson, en av de allra största spelerna i SHL historien.
I dokumentären om Magnus Johansson får vi ta del av hur löneförhandlingen gick till när ”Mange” som 24 åring fick till Frölunda.

Magnus ”Mange” Johansson är förutom sina tidigare färdigheter på isen en människa som är lätt att tycka om.
Han är ödmjuk och har lätt till skratt ofta med glimten i ögat.
När jag gjorde mina första landskamper var ”Mange” redan en etablerad stjärna i SHL som jag såg upp till.
Även om hans status i landslaget var hög tog han sig alltid tid för sin omgivning och kändes genuint intresserad av av personerna omkring sig.

Tidigt i min landslagskarriär fick jag förmånen att spela vid sidan av ”Mange” några matcher inför en VM turnering.
Jag minns hur jag fick stöttning, råd och små tips under matchen.
Något som jag tog efter och senare i min karriär försökte anamma och användning för när jag spelade tillsammans med unga spelare.

Efter vart insåg jag hur sällan jag hamnade i tidsnöd med pucken och hur sällan jag åkte på tacklingar och därav kunde lyfta mitt spel bredvid Magnus Johansson.
Den unika förmågan hade han.

I en tid när satsning på ungdomar blir allt vanligare i ung ålder är Magnus Johansson ett levande bevis på att talang blandat med vilja och drivkraft kan ta dig hur långt som helst.
Det är nog nyttigt för en del idrottsföräldrar och ledare att faktiskt förstå.

Hockeygymnasium var knappt ett ord som fanns när Johansson växte upp och ungdoms och juniorlandslag något han aldrig var i närheten av.
Trots det, och debut i SHL som 24 åring, kan vi blicka tillbaka och ranka Magnus Johansson som en av de största i SHL’s historia.

 

Dokumentären om Magnus Johansson hittar ni här

Tack för att ni tog er tid

Sanny