Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Hetast i SHL

Efter tre spelade matcher har Växjös Dennis Everberg redan svarat för fem mål.
Lika många som han gjorde på 55 matcher med Rögle för fyra säsonger sedan.
Jämförelsen haltar en aning även om det ger en fingervisning om Everbergs utveckling och framförallt kapacitet
.

Redan nu börjar det snackas, skrivas och snart även ryktas att Dennis Everberg återigen kommer ta planet över till Nordamerika för att slå sig i NHL efter den här säsongen.

Jag vet att Everbergs tidigare NHL klubb Colorado Avalanche var nöjda med honom men att hans roll i en tredje, fjärdekedja krävde ett mer fysiskt spel.
Man kan säga att Everberg förlorade sin NHL plats till förmån för norska landslagsforwarden Andreas Martinsen med ett förflutet i bland annat Leksand.
Martinsson har en mer fysisk närvaro och kan även slåss om det så behövs vilket gav honom ett övertag på Everberg. Med all respekt för Martinsson så är han rent hockeytekniskt en sämre spelare än Everberg.

En scout jag pratade med i våras beskrev Dennis Everberg som en spelare var storlek kräver ett mer fysiskt spel och att han då inte hade förmågan att spela i någon av de tre första kedjorna i NHL.
I en fjärdekedjan kräver många klubbar fortfarande ett mer fysiskt spel med mycket tacklingar där Everberg kommit till korta.


Dennis Everberg har gjort 70 NHL matcher. Siktet är inställt på att sejouren i Växjö ska bli ettårig innan han åter försöker etablera sig i NHL 

Fortsätter Dennis Everberg att producera lär hans framgångar attrahera NHL klubbar.
Att sedan slå sig in i världens bästa hockeyliga och lyckas vinna ett jobb i en toppkedja är defentivt inte lätt.

Jag avvaktar med snacket om Dennis Everberg till NHL några månader tills han debuterat i Tre Kronor och fått mäta sig med internationellt motstånd.
Helt klart är dock att Everberg kan gå en rolig säsong till mötes och bli en stor profil och stjärna i SHL

Så här långt har han gjort succé och utan tvekan den hetaste spelaren i hela SHL.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindstrom