Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

PR före Spelschema

I kväll spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch i World Cup.
Det kan också bli den sista detta lag göra tillsammans. Faktiskt.
Anledningen stavas PR.

Förutsättningarna är enkla men eventuellt också omständliga.
Tar Sverige poäng med Nordamerika är gruppsegern säkrad.
Blir det däremot förlust är det ett dygns väntan på morgondagens resultat mellan Finland och Ryssland för att veta om turneringen slutar i besvikelse för svensk del redan efter gruppspelet.

Vinner Ryssland mot Finland hamnar Sverige tillsammans med Nordamerika och Ryssland på samma poäng. Då är det inbördes möten och målskillnad mellan de tre lagen som gäller.

Med andra ord.
Ett idiotiskt upplagt spelschema där PR gått före förnuft.

NHL och spelarfacket NHLPA styr över turneringen och använder såklart turneringen i syfte att vidga sig och växa än mer.
Därför har tex Sveriges matcher under gruppspelet startat kl 15 lokal tid (21 i Sverige) för att ge så många som möjligt möjlighet att se matcherna.

När Finland möter Ryssland i den sista gruppspelsmatchen på torsdag är det också en eftermiddagsmatch i Kanada. De vill med andra ord inte riskera att tappa publik genom att sända matchen mitt i natten i Europa om den skulle spelats samma dag som Sverige- Nordamerika.

Det är egentligen inget att rasa över utan jag känner mest som en hockeyälskare att det känns både tråkigt och märkligt att eventuellt få vänta ett dygn för att veta om Sverige spelar semifinal eller inte.

Det lättaste är såklart som Sverige vinner kvällens match. Då slipper åtminstone vi invänta resultatet mellan Finland- Ryssland i ett dygn. Det får däremot alla supportrar (?) till det hopplockade nordamerikanska laget göra.

Tack för att ni tog er tid

Sanny